Як приготувати справжній одеський фаршмак із оселедця: знаменитий рецепт

Як приготувати справжній одеський фаршмак із оселедця: знаменитий рецепт

Одеса, місто, з яким асоціюється не тільки море та пальми, але й неймовірно різноманітна кухня. Одна з найкращих одеських страв - це фаршмак. Ця страва вважається не тільки смачною, але й частиною культурної спадщини міста.

Історія фаршмаку в Одесі

Фаршмак – це страва, яка здобула свою популярність завдяки єврейській кухні. У кінці XIX століття, коли Одеса переживала економічний підйом, це місто стало місцем зустрічі різних культур і традицій. Фаршмак із оселедця став невід’ємною частиною кулінарної картини Одеси.

Як приготувати справжній одеський фаршмак із оселедця: Інгредієнти для 2 порцій

  • Оселедець дунайський великий, вагою 500 г
  • Кисле яблуко (Ренет Симиренко) – 1 шт.
  • Половина білої булки від двохденного хліба
  • Молоко – 100 мл
  • Домашнє вершкове масло – 100 г
  • Маленька цибулина – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль та чорний перець за смаком.

Як приготувати справжній одеський фаршмак із оселедця: інструкція

  1. Почніть з обробки оселедця, відокремивши філе від кісточок. Відріжте голову та плавці, розкладіть і зніміть шкіру.

  2. Відокремте кірку від булочки, заливаючи її молоком в глибокій тарілці. Рубайте оселедець ножем на дрібні шматочки. Важливо, щоб текстура була трохи зернистою, нагадуючи форшмак одеський.

  3. Віджимайте молоком змочену булочку, кладіть її на дошку. Очистіть яблуко від шкірки і натріть його на дрібну терку. Також натріть цибулю та вершкове масло на велику терку.

  4. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Видавіть сік з лимона та додайте його до суміші.

  5. Перенесіть форшмак у відповідний посуд та подавайте до столу.

  6. В Одесі традиційно подають форшмак із тостами з житнього хліба, на які кладуть форшмак і посипають невеликою кількістю чорного меленого перцю.

Не забудьте спробувати – це справді смачно!

Читайте також:

Одеситам показали ціни на продукти на Новому ринку: що найприємніше здивувало

Мʼясо буде максимально соковитим і ароматним: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт ідеального маринаду

Якщо вам набридла звичайна картопля: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт оригінальної та суперсмачної страви

Поділитися сюжетом

Останні новини

Діти відмовляються їсти: батьки б'ють на сполох через якість шкільного харчування

Повітряний кокосовий десерт без випічки: простий та смачний десерт

У ISW побачили, як Курська операція все більше стимулює Росію брати участь в обміні полоненими

Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Щоб не довелося платити за чужі помилки: газовики розповіли, що потрібно зробити після покупки житла

Нацбанк хоче випустити нові гроші: українцям пояснили, як вони виглядатимуть

У них просто тонни терпіння: 4 знаки Зодіаку, які не ведуться на імпульси

Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50%

Календар магнітних бур на тиждень з 21 по 27 жовтня: названо найнебезпечніші дати

"Ти ніхто, ніде, ніяк": Найєм вважає, що держава має гроші на виплати пораненим захисникам

Житло для ВПО: як отримати кредит під 3% річних

Секрет ідеальних сирників: зірка "Мастер Шеф" поділилася простим рецептом

Халву можна і в десерт додати: рецепт пирога із східними ласощами та грушами

Температура підвищиться до +17: синоптик розповіла, коли чекати потепління

"Він не має, гад, права": Дикий пояснив, що ухилянти можуть тільки сидіти і боятися