Як приготувати Тирамісу: Ектор Хіменес-Браво з «Мастер-Шеф» поділився рецептом

Як приготувати Тирамісу: Ектор Хіменес-Браво з «Мастер-Шеф» поділився рецептом

Шукаєте простий і смачний рецепт, щоб приготувати Тирамісу? Суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво ділиться рецептом неймовірного Тирамісу, який легко приготувати вдома. Продовжуйте читати, щоб дізнатися, як приготувати Тирамісу і вразити всіх!

Інгредієнти:

  • Міцна кава (еспресо) кімнатної температури — 300 мл
  • Лікер Grand Marnier або Куантро (можна замінити апельсиновим фрешем) — 90 мл
  • Печиво "дамські пальчики" (савоярді) — 40-45 шт.
  • Сир маскарпоне (холодний або кімнатної температури) — 450 г
  • Темний ром (за бажанням) — 60 мл
  • Великі яйця (розділені на білки і жовтки) — 4 шт.
  • Цукор (розділений на дві частини) — 100 г
  • Ванільний екстракт — 1/2 ч. л.
  • Жирні вершки (30%) — 480 мл
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Какао-порошок

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати Тирамісу, змішайте еспресо з Grand Marnier або Куантро. Вмочіть половину печива в цю суміш на кілька секунд (воно не повинно розмокнути) і щільно викладіть на дно великої скляної форми (20x30 см).

  2. Для того, щоб приготувати Тирамісу, зробіть крем з маскарпоне: за допомогою ручного блендера або міксера з силіконовою насадкою збийте сир з ромом до однорідності.

  3. В іншій мисці на водяній бані збийте жовтки з 50 г цукру до піни, не дозволяючи їм закипіти (збивайте до 5 хвилин). Зніміть з вогню і одразу влийте в маскарпоне. Збивайте до однорідності.

  4. Збийте вершки з ваніллю ручним блендером або насадкою-вінчиком до середніх піків (3-4 хвилини). Обережно введіть вершки в сирну суміш.

  5. Збивайте білки з сіллю на середньо-високій швидкості до піни (приблизно 1 хвилина). Збільшіть швидкість і поступово додайте 50 г цукру. Збивайте ще 4-5 хвилин до середніх піків і введіть у крем маскарпоне.

  6. Викладіть половину крему маскарпоне рівномірно на шар печива.

  7. Занурте решту печива в кавову суміш і викладіть зверху на крем, натискаючи трохи, щоб шар був щільним. Накрийте ще одним шаром крему маскарпоне, поставте в холодильник без кришки на 2-3 години.

  8. Щоб завершити приготування Тирамісу, посипте десерт через сито какао-порошком, витріть форму і накрийте плівкою. Помістіть в холодильник на ніч.

  9. Подавайте з ягодами і м’ятою. Зберігайте десерт в холодильнику до 3 днів. Тепер ви знаєте, як приготувати Тирамісу, який порадує вас і ваших гостей!

Читайте також:

Що зробити, щоб перець вродив раніше: господар назвав просту "процедуру".

Як позбутися від попелиці за одну обробку: що потрібно терміново зробити.

Коли та як висаджувати помідори у відкритий грунт - секрети досвідчених городників.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ