Як швидко та просто приготувати різотто: Тетяна Литвинова дала покроковий рецепт

Як швидко та просто приготувати різотто: Тетяна Литвинова дала покроковий рецепт

Рецепт неймовірно смачного шафранового ризотто від шеф-повара та ресторатора Тетяни Литвинової.

Для приготування італійського ризотто вам знадобляться:

  • 3 літри курячого бульйону
  • 60 г вершкового масла
  • 300 г рису (арборіо або карнаролі)
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • 50 г пармезану (свіжо натертого)
  • Щіпка шафрану
  • Сіль за смаком
  • Селера та морква (за бажанням, для бульйону)

У великій каструлі доведіть до кипіння 3 літри води. Додайте курячі кісточки або філе, а також нарізані овочі: моркву, селеру та цибулю. Для аромату використайте цибулю порей, лавровий лист, тим'ян і петрушку. Варіть на повільному вогні близько 30-40 хвилин, знімаючи піну. Коли бульйон буде готовий, процідіть його і поки відставте.

На розігрітій сковороді розтопіть 30 г вершкового масла. Дрібно наріжте цибулю і часник, додаючи їх до сковороди. Готуйте на середньому вогні під кришкою 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.

Додайте рис до цибулі і ретельно перемішайте, щоб кожен зернятко обгорнулося маслом. Після цього влийте біле вино і готуйте на максимальному вогні, поки воно не випарується.

Зменшіть вогонь до середнього. Почніть додавати гарячий бульйон по одному черпаку, постійно помішуючи. Ризотто готується повільно, і важливо, щоб рис вбирав бульйон. Коли рідина майже випарується, додавайте наступний черпак бульйону.

Коли ви додали всю рідину, час додати шафран та сіль. Дайте ризотто повністю дійти до готовності — воно повинно залишатися кремовим і не надто густим.

Вимкніть вогонь, додайте залишки вершкового масла і натертий пармезан. Ретельно перемішайте, щоб досягти однорідної кремової консистенції. Викладіть ризотто на тарілки, прикрасивши за бажанням грибами або зеленню. Сервіруйте гарячим, адже ця страва не любить чекати!

Цей рецепт Тетяни Литвинової стане чудовим доповненням до сімейної вечері або святкового столу.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як висушити речі, щоб вони не пахли пліснявою: найпростіші способи досвідчених господинь

Це є у "Плані перемоги": прокурори поставлять хрест на 400 млн для бізнесмена Кривецького

Різниці немає: спеціалісти оцінили рівень знань школярів нової і старої програми

Розтрата 2 млрд грн на амуніції: під суд підуть троє екс-чиновників Міноборони

Чиновник "Укренерго" розмріявся про масове знищення українців: під час обшуків у нього знайдено чимало цікавого

Тепер ще швидше: термінове оформлення паспорта скоротили до 7 днів

Замах на Трампа: незалежна комісія виявила помилки у роботі Секретної служби США

Ухилянтам готують нові штрафи – випишуть без попередження

Як приготувати "Медовик": спрощений рецепт ніжного торта

Стареньким приготували нову допомогу, але є виключення: в кого поліпшиться матеріальне становище

Україна невдовзі отримає від Норвегії шість F16, - Умєров

Субсидії та пільги на комуналку: чи продовжуватиметься підтримка українців

В будинках може бути холодно: в українському місті опалювальний сезон під загрозою

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

Попри незгоду захисту Януковича: суд зняв арешт з "Межигір'я"