Як швидко та просто приготувати різотто: Тетяна Литвинова дала покроковий рецепт

Як швидко та просто приготувати різотто: Тетяна Литвинова дала покроковий рецепт

Рецепт неймовірно смачного шафранового ризотто від шеф-повара та ресторатора Тетяни Литвинової.

Для приготування італійського ризотто вам знадобляться:

  • 3 літри курячого бульйону
  • 60 г вершкового масла
  • 300 г рису (арборіо або карнаролі)
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • 50 г пармезану (свіжо натертого)
  • Щіпка шафрану
  • Сіль за смаком
  • Селера та морква (за бажанням, для бульйону)

У великій каструлі доведіть до кипіння 3 літри води. Додайте курячі кісточки або філе, а також нарізані овочі: моркву, селеру та цибулю. Для аромату використайте цибулю порей, лавровий лист, тим'ян і петрушку. Варіть на повільному вогні близько 30-40 хвилин, знімаючи піну. Коли бульйон буде готовий, процідіть його і поки відставте.

На розігрітій сковороді розтопіть 30 г вершкового масла. Дрібно наріжте цибулю і часник, додаючи їх до сковороди. Готуйте на середньому вогні під кришкою 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.

Додайте рис до цибулі і ретельно перемішайте, щоб кожен зернятко обгорнулося маслом. Після цього влийте біле вино і готуйте на максимальному вогні, поки воно не випарується.

Зменшіть вогонь до середнього. Почніть додавати гарячий бульйон по одному черпаку, постійно помішуючи. Ризотто готується повільно, і важливо, щоб рис вбирав бульйон. Коли рідина майже випарується, додавайте наступний черпак бульйону.

Коли ви додали всю рідину, час додати шафран та сіль. Дайте ризотто повністю дійти до готовності — воно повинно залишатися кремовим і не надто густим.

Вимкніть вогонь, додайте залишки вершкового масла і натертий пармезан. Ретельно перемішайте, щоб досягти однорідної кремової консистенції. Викладіть ризотто на тарілки, прикрасивши за бажанням грибами або зеленню. Сервіруйте гарячим, адже ця страва не любить чекати!

Цей рецепт Тетяни Литвинової стане чудовим доповненням до сімейної вечері або святкового столу.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев