Як смачно приготувати курку: фіналістка "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт із простих інгредієнтів

Як смачно приготувати курку: фіналістка "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт із простих інгредієнтів

Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко запропонувала українцям рецепт традиційної грузинської страви - чахохбілі.

"Назва походить від слова «хохобі» — фазан. Адже саме з цієї птиці готували колись цей різновид рагу. Та якщо ви приготуєте з курки, вийде не менш смачно, обіцяю)", – радить зірка "Мастер Шеф".

Для цього рецепту фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використовує:

  • курка – 1 шт.
  • цибуля – 800 г
  • томатне пюре – 600 г
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • часник – 3 зуб.
  • кінза (або петрушка) – 100 г
  • сушений базилік – 1 ч.л.
  • уцхо сунелі – 1 ч.л.
  • коріандр – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • вода – 150 мл
  • перець і сіль – на смак

Тушку курки фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко розрізає на невеликі частини та обсмажує на розігрітій пательні з додаванням олії до золотистого кольору з різних боків. Додає сіль і перець на смак.

Перекладаємо мʼясо на тарілку, а на пательню наливаємо 75 мл води.

Цибулю, нарізану півкільцями, викладаємо на пательню, додаємо сіль і готуємо на маленькому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи. Зверху на готову цибулю викладаємо попередньо обсмажені шматочки курки.

До томатного пюре (його можна зробити самостійно з помідорів) зірка "Мастер Шеф" додає томатну пасту, базилік, уцхо сунелі, коріандр, цукор, сіль і перець на смак, добре все перемішує та виливає зверху на курку. Доливаємо воду, накриваємо кришкою та готуємо на середньому вогні 40 хвилин.

У кінці фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко знімає пательню з вогню, додає дрібно нарізанку кінзу, подрібнений часник і все перемішує.

"Така страва стає ще смачнішою на наступний день. Її можна їсти навіть холодною. Можна подавати як з гарніром, так і без", – додала зірка "Мастер Шеф".

Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.

Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.

Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

В РФ ухвалили законопроект про заборону «пропаганди чайлдфрі»

«Коцюбинський. З глибини»: у Національній опереті покажуть новий драматичний етюд

Не можуть пробитися до мети: військовий експерт розповів, чому українські дрони втрачають ефективність

Українцям готові компенсувати витрати на опалення

Безпекові угоди: Україна підписала договір з Грецією

Вчені виявили невідомих тварин, що живуть під океаном

У Києві приберуть мурал Буданову: в чому причина

Пішоходів чекають штрафи: доведеться заплатити за перехід дороги не на "зебрі"

МАГАТЕ підтримає Україну в добудові блоків Хмельницької АЕС - Гроссі

Росіянка осоромилась, назвавши одеський супермаркет "картинкою від ШІ"

Переселенцям допоможуть справитися із зимовою комуналкою: як отримати виплати

Ситуація навколо Куп'янська несе небезпеку для цивільного населення - голова Харківської ОВА

Інформація про блокування роботи «Автомагістраль-Південь» не підтвердилася — «Маніфест 42»

Світлана Гринчук подякувала Світовому банку за підтримку: "Разом будуємо майбутнє України"

Залужний вперше прокоментував Курську операцію