Як треба варити кукурудзу, щоб вона вийшла мʼякою та смачною: перевірений рецепт
Скільки насправді треба варити кукурудзу – про це розповіла українська кулінарна блогерка Юлія Сенич на своїй сторінці в Instagram.
"За словами популярних блогерів, час приготування кукурудзи складає 15 хвилин, але кожен досвідчений силян, який своїми рученятами крав кукурудзу на полі, знає, що молоду кукурудзу треба заливати окропом та варити мінімум 40 хвилин і обовʼязково з бадиллям", – жартує кулінар.
Щоб правильно зварити кукурудзу, нам знадобляться качани разом із бадиллям, окріп, сіль і вершкове масло.
Кукурудзу зачищаємо від бадилля. Складаємо листя на дно каструлі, а зверху качани, заливаємо кукурудзу окропом і ставимо варитися. Молоду кукурудзу варимо на помірному вогні приблизно 40-60 хвилин. Якщо кукурудза стара, то її треба варити 1,5-2 години.
"Важливо не переварити качани, інакше вони почнуть тверднути", – відзначила кулінар.
Аби перевірити готовність кукурудзи, просто відщипніть кілька зерняток і спробуйте їх, щоб вони були мʼякими. Готові качани натираємо вершковим маслом, посипаємо сіллю – і можна насолоджуватися.
Варену кукурудзу радять зберігати в воді, в якій вона варилася, бо інакше вона засохне та стане несмачною.
Раніше Politeka розповідала, що є один простий лафхак, який допоможе швидше розмʼякшити зернятка старої кукурудзи – можна додати в каструлю соду на кінчику ножа.