Ідеальна літня страва: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт овочевого рататуя

Ідеальна літня страва: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт овочевого рататуя

Переможниця другого сезону, колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати неймовірно смачний і корисний рататуй.

Рататуй – це знамените французьке овочеве рагу, для якого овочі зазвичай нарізають тоненькими кільцями.

Щоб приготувати рататуй, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (в розрахунку на форму діаметром 22 см):

  • кабачки - 400 г
  • баклажани - 400 г
  • цукіні - 400 г
  • помідори - 400 г

Для соусу нам знадобиться:

  • помідори - 500 г
  • перець болгарський - 300 г
  • цибуля - 100 г
  • морква - 200 г
  • сіль і перець чорний мелений - за смаком
  • олія ароматна

Спочатку "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує соус. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на дрібній тертці. На розігрітій пательні з олією обсмажуємо овочі.

Тим часом бланшуємо помідори, знімаємо з них шкірку та нарізаємо дрібними кубиками та додаємо до засмажки. Солимо, перчимо та тушкуємо овочі приблизно 10 хвилин.

Болгарський перець "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська попередньо запікає в духовці, потім чистить його від шкірки, додає до тушкованих овочів і перебиває все блендером до однорідності.

Овочі для рататуя "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає тонкими кільцями (приблизно 3 мм). У форму для запікання викладаємо соус, а потім вертикально по спіралі викладаємо овочі, чергуючи кабачок, помідор, баклажан і цукіні.

Зверху поливаємо овочі ароматною олією та запікаємо рататуй при 180 градусах приблизно 40-50 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

«Настя кинула, тепер бомжує»: Потап вслід за керівницею МСЕК скупався в копійках

Володимир Кличко привіз бригадам на Донецький напрямок броньовик, дрони та системи РЕБ

Як обрати насіння і ґрунт для розсади на підвіконні: фермери розкрили всі нюанси

Головне за 5 жовтня: нова хвиля мобілізації, аномальна зима в Україні та оператори не зможуть забезпечити зв'язок

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: цього цілком достатньо

Дрон-дракон спалив ворожу позицію з подальшою детонацією БК

"Будемо взагалі виходити з шоку": українцям описали найгірший сценарій відключень на зиму

Цукерки ховати? Навіщо на жіночих трусиках пришивають "кишеньку", відповідь здивує всіх

«Як ідіотом, треба народитися»: Олена Кравець почула в словах легендарного Ступки про себе

Україна планує мобілізувати 200 тисяч чоловіків: "Туберкульоз, гепатит або ВІЛ..."

Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати

Співак Діля створив свій мем у відповідь на гучний скандал з керівницею МСЕК

Платити за труби доведеться навіть без опалення: чому так

Штурм Покровська: експерти спрогнозували, чи зможе армія Росії захопити місто найближчим часом

Кіло гарніру – лише 26 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони