Ідеальна літня страва: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт овочевого рататуя
Переможниця другого сезону, колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати неймовірно смачний і корисний рататуй.
Рататуй – це знамените французьке овочеве рагу, для якого овочі зазвичай нарізають тоненькими кільцями.
Щоб приготувати рататуй, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (в розрахунку на форму діаметром 22 см):
- кабачки - 400 г
- баклажани - 400 г
- цукіні - 400 г
- помідори - 400 г
Для соусу нам знадобиться:
- помідори - 500 г
- перець болгарський - 300 г
- цибуля - 100 г
- морква - 200 г
- сіль і перець чорний мелений - за смаком
- олія ароматна
Спочатку "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує соус. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на дрібній тертці. На розігрітій пательні з олією обсмажуємо овочі.
Тим часом бланшуємо помідори, знімаємо з них шкірку та нарізаємо дрібними кубиками та додаємо до засмажки. Солимо, перчимо та тушкуємо овочі приблизно 10 хвилин.
Болгарський перець "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська попередньо запікає в духовці, потім чистить його від шкірки, додає до тушкованих овочів і перебиває все блендером до однорідності.
Овочі для рататуя "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає тонкими кільцями (приблизно 3 мм). У форму для запікання викладаємо соус, а потім вертикально по спіралі викладаємо овочі, чергуючи кабачок, помідор, баклажан і цукіні.
Зверху поливаємо овочі ароматною олією та запікаємо рататуй при 180 градусах приблизно 40-50 хвилин.