Ідеальна літня страва: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт овочевого рататуя

Ідеальна літня страва: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт овочевого рататуя

Переможниця другого сезону, колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати неймовірно смачний і корисний рататуй.

Рататуй – це знамените французьке овочеве рагу, для якого овочі зазвичай нарізають тоненькими кільцями.

Щоб приготувати рататуй, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (в розрахунку на форму діаметром 22 см):

  • кабачки - 400 г
  • баклажани - 400 г
  • цукіні - 400 г
  • помідори - 400 г

Для соусу нам знадобиться:

  • помідори - 500 г
  • перець болгарський - 300 г
  • цибуля - 100 г
  • морква - 200 г
  • сіль і перець чорний мелений - за смаком
  • олія ароматна

Спочатку "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує соус. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на дрібній тертці. На розігрітій пательні з олією обсмажуємо овочі.

Тим часом бланшуємо помідори, знімаємо з них шкірку та нарізаємо дрібними кубиками та додаємо до засмажки. Солимо, перчимо та тушкуємо овочі приблизно 10 хвилин.

Болгарський перець "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська попередньо запікає в духовці, потім чистить його від шкірки, додає до тушкованих овочів і перебиває все блендером до однорідності.

Овочі для рататуя "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає тонкими кільцями (приблизно 3 мм). У форму для запікання викладаємо соус, а потім вертикально по спіралі викладаємо овочі, чергуючи кабачок, помідор, баклажан і цукіні.

Зверху поливаємо овочі ароматною олією та запікаємо рататуй при 180 градусах приблизно 40-50 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

В НАТО планируют увеличить количество боеспособных бригад: сколько солдат хотят привлечь

Октябрь 2024 года принесет новые риски и трудности: гороскоп на месяц для всех знаков Зодиака

Отказ от боевой повестки: украинцев предостерегли от суровых последствий

Выгодно ли устанавливать двухзонный счетчик в 2024 году: объяснение облэнерго

"ПриватБанк" требует уплатить долг после кражи с карты: мужчина обратился в киберполицию

Журналистка устроила скандал вокруг батальона, который отказался идти в Угледар

"Знаем, как вы ждали...": озвучена дата премьеры тринадцатого сезона "Холостяка"

Как сделать зиму вкуснее: рецепт фаршированных помидоров с остринкой

Газ подорожает для всех: как новый тариф ударит по кошельку

Нарушение создает опасность: украинцам грозит штраф в размере 680 гривен

"Мир не менялся, моя нежная...": Соловий сама пришла к бывшему Сергею Жадану

Какие деревья обязательно нужно обрезать осенью: полезные лайфхаки

Что делать, когда исчезает свет: ДТЭК назвали главные шаги

Закарпатские вкусы: паштет из фасоли и сушеных грибов, который легко сделать дома

Членство Украины в НАТО и завершение войны: в Financial Times узнали о переговорах