Ідеальне поєднання: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт соковитого мʼяса зі сливами
Цього разу у себе в Instagram суперфіналістка "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко поділилася рецептом неймовірно соковитої та смачної свинини зі сливами.
Для приготування соковитої свинини зі сливами зірка "Мастер Шеф" використовує:
- свиняча вирізка – 2 шт.
- сіль – 1 ч.л.
- перець – 0,5 ч.л.
- розмарин сушений – 1 ч.л.
- часник сушений – 1 ч.л.
- хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- олія – 150 г
- вершкове масло – 50 г
- розмарин – 2 гілочки
- цибуля – 1 шт.
- бульйон або вода – 200 г
- оцет винний – 50 г
- мед – 2 ст.л.
- сливи – 8 шт.
Вирізку "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає на шматки товщиною приблизно 5 см та трішки притискає їх. Для маринаду змішуємо сіль, перець, сушений розмарин, сушений часник, хмелі-сунелі та олію. Перемішуємо мʼясо з цією сумішшю та лишаємо маринуватися на пів години.
Коли мʼясо замаринується, обсмажуємо його на розігрітій пательні до золотистості з усіх боків. Після цього додаємо до мʼяса вершкове масло та гілочки розмарину.
Далі "Мастер Шеф" Ольга Рябенко прибирає мʼясо на тарілку, а на тій самій пательні готує соус. Спершу обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Далі додаємо бульйон або воду, оцет, мед і випарюємо суміш протягом 10 хвилин.
Повертаємо мʼясо в пательню та додаємо половину слив (розрізаних на четвертини, без кісточок). Готуємо під кришкою протягом 15 хвилин або запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин, щоб сливи розтушкувалися.
За чотири хвилини до готовності "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає решту слив, щоб вони зберегли форму та текстуру.