Ідеальні коржі та крем: "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом найсмачнішого торта "Наполеон"

Ідеальні коржі та крем: "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом найсмачнішого торта "Наполеон"

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився своїм улюбленим рецептом торта "Наполеон" - з білим шоколадом і згущеним молоком.

Для приготування коржів Володимир Ярославський із "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти (на 8 коржів):

  • борошно - 340-360 г + на підпил
  • вершкове масло 82.5% - 250 г
  • яйце - 1 маленьке
  • сметана - 140 г
  • сіль - 3 г
  • коньяк - 10 г

Для заварного крему з білим шоколадом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • молоко - 600 г
  • яйця - 200 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • білий шоколад - 200 г
  • желатин - 10 г
  • вершкове масло 82.5% - 200 г
  • згущене молоко - 260 г

Спершу готуємо крем. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує молоко з яйцями, додає ванільний цукор і ставить суміш на вогонь. Доводимо її до темперетури 80-83 градуси, щоб вона загустіла, але яйця не згорнулися.

Після цього додаємо білий шоколад і заздалегідь розмочені пластинки желатину, перемішуємо та даємо суміші охолонути приблизно до 40 градусів. Тоді додаємо мʼяке вершкове масло, добре перемішуємо крем і лишаємо його в холодильнику на 8-12 годин.

Під час приготування "Наполеона" дістаємо крем із холодильника, додаємо згущене молоко та добре збиваємо, аби суміш вийшла повітряною.

Щоб приготувати коржі, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський збиває масло зі сметаною та яйцями, далі додає коньяк, сіль, борошно та швидко замішує тісто. Готове тісто накриваємо плівкою та даємо йому охолонути 30 хвилин.

Тісто та крем "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на 8 частин. Коржі розкачуємо на пергаменті, підпилюючи борошном, у кола діаметром приблизно 26 см. Робимо проколи виделкою по всій поверхні коржів і випікаємо їх по одному в розігрітій до 180 градусів духовці до румʼяності.

Перемазуємо коржі кремом, змащуємо кремом "Наполеон" по боках. Останній корж для декору можна зробити крихтою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Більше не доведеться платити: що переселенцям доступно безкоштовно

Про кого не можна говорити погано 19 жовтня і яких тварин не можна чіпати: прикмети та заборони на Іоанна та Уара

Гороскоп на 19 жовтня: астрологи розповіли, що чекає на кожен знак Зодіаку

Таки у 2024 все закінчиться? Україна має всі шанси почати переможний шлях у війні з росією

Ліниві роли з крабовими паличками: готуємо вдома за лічені хвилини

П'ять рослин, які потрібно посадити перед морозами: поради для дачників

Ніжний чізкейк без випічки: як зробити десерт із печивом та йогуртом

Як з бадилля помідорів зробити добриво: важливі поради від фермерів

Екс-чиновники піднімають прибуток на охороні "ПриватБанку": мільйони гривень без конкуренції

Як зберегти саджанці троянд до посадки весною: садівники поділились хитрощами

Чоловік прожив все життя з трьома статевими членами: ось, що виявили медики нижче його поясу

Депутат, відомий хабарництвом та крадіжкою пива, пояснив, чому чоловіки ухиляються від армії: "Це провал держави"

Із мʼясом і рисом: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих фаршированих буряків

Топ-20 горорів останніх два десятки років, від яких навіть найсміливіші "намокнуть"

Як виростити на підвіконні імбир: господині назвали секрети гарного врожаю