Ідеальні коржі та крем: "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом найсмачнішого торта "Наполеон"
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився своїм улюбленим рецептом торта "Наполеон" - з білим шоколадом і згущеним молоком.
Для приготування коржів Володимир Ярославський із "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти (на 8 коржів):
- борошно - 340-360 г + на підпил
- вершкове масло 82.5% - 250 г
- яйце - 1 маленьке
- сметана - 140 г
- сіль - 3 г
- коньяк - 10 г
Для заварного крему з білим шоколадом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:
- молоко - 600 г
- яйця - 200 г
- ванільний цукор - 10 г
- білий шоколад - 200 г
- желатин - 10 г
- вершкове масло 82.5% - 200 г
- згущене молоко - 260 г
Спершу готуємо крем. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує молоко з яйцями, додає ванільний цукор і ставить суміш на вогонь. Доводимо її до темперетури 80-83 градуси, щоб вона загустіла, але яйця не згорнулися.
Після цього додаємо білий шоколад і заздалегідь розмочені пластинки желатину, перемішуємо та даємо суміші охолонути приблизно до 40 градусів. Тоді додаємо мʼяке вершкове масло, добре перемішуємо крем і лишаємо його в холодильнику на 8-12 годин.
Під час приготування "Наполеона" дістаємо крем із холодильника, додаємо згущене молоко та добре збиваємо, аби суміш вийшла повітряною.
Щоб приготувати коржі, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський збиває масло зі сметаною та яйцями, далі додає коньяк, сіль, борошно та швидко замішує тісто. Готове тісто накриваємо плівкою та даємо йому охолонути 30 хвилин.
Тісто та крем "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на 8 частин. Коржі розкачуємо на пергаменті, підпилюючи борошном, у кола діаметром приблизно 26 см. Робимо проколи виделкою по всій поверхні коржів і випікаємо їх по одному в розігрітій до 180 градусів духовці до румʼяності.
Перемазуємо коржі кремом, змащуємо кремом "Наполеон" по боках. Останній корж для декору можна зробити крихтою.