Ідеальні коржі та крем: "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом найсмачнішого торта "Наполеон"

Ідеальні коржі та крем: "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом найсмачнішого торта "Наполеон"

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився своїм улюбленим рецептом торта "Наполеон" - з білим шоколадом і згущеним молоком.

Для приготування коржів Володимир Ярославський із "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти (на 8 коржів):

  • борошно - 340-360 г + на підпил
  • вершкове масло 82.5% - 250 г
  • яйце - 1 маленьке
  • сметана - 140 г
  • сіль - 3 г
  • коньяк - 10 г

Для заварного крему з білим шоколадом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • молоко - 600 г
  • яйця - 200 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • білий шоколад - 200 г
  • желатин - 10 г
  • вершкове масло 82.5% - 200 г
  • згущене молоко - 260 г

Спершу готуємо крем. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує молоко з яйцями, додає ванільний цукор і ставить суміш на вогонь. Доводимо її до темперетури 80-83 градуси, щоб вона загустіла, але яйця не згорнулися.

Після цього додаємо білий шоколад і заздалегідь розмочені пластинки желатину, перемішуємо та даємо суміші охолонути приблизно до 40 градусів. Тоді додаємо мʼяке вершкове масло, добре перемішуємо крем і лишаємо його в холодильнику на 8-12 годин.

Під час приготування "Наполеона" дістаємо крем із холодильника, додаємо згущене молоко та добре збиваємо, аби суміш вийшла повітряною.

Щоб приготувати коржі, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський збиває масло зі сметаною та яйцями, далі додає коньяк, сіль, борошно та швидко замішує тісто. Готове тісто накриваємо плівкою та даємо йому охолонути 30 хвилин.

Тісто та крем "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на 8 частин. Коржі розкачуємо на пергаменті, підпилюючи борошном, у кола діаметром приблизно 26 см. Робимо проколи виделкою по всій поверхні коржів і випікаємо їх по одному в розігрітій до 180 градусів духовці до румʼяності.

Перемазуємо коржі кремом, змащуємо кремом "Наполеон" по боках. Останній корж для декору можна зробити крихтою.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Пенсионеру дается 10 дней: государство заберет все выплаты

Как поддержать иммунитет осенью: пять здоровых привычек от специалистов

Шторы в офис Кличко, "золотые" квитанции и шредеры: закупающий Киев на фоне войны

Подорожание бензина: эксперты раскрыли, чего ждать

Рецепт идеального львовского сырника от звезды "Мастер Шеф": очень вкусный и нежный

Это не мода - это ошибка: медик объяснил, почему мужчины лысеют

Заморозки до -5: синоптики дали прогноз погоды на выходные

Школы отказываются от уроков патриотического воспитания: что будут делать

Доктор Комаровский объяснил, как бороться с аллергией на холод: простые, но рабочие методы

Хеллоуин-2024: что это за праздник, почему многие связывают его с бесами и главные традиции

За отопление будем платить меньше: украинцы получили хорошие новости о коммуналке перед холодами

Булочки с яблоками за 15 минут: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал простой рецепт

7 лет несчастий не будет: что нужно сделать с разбитым зеркалом, чтоб уберечь себя от беды

Мобилизация женщин и пенсионеров: военный объяснил, что это придется сделать

Больше не придется платить: что переселенцам доступно бесплатно