Ідеальні ласощі для кожного: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт ніжних і хрустких тістечок

Ідеальні ласощі для кожного: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт ніжних і хрустких тістечок

Переможниця другого сезону та колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як без особливих складнощів приготувати неймовірно смачні тістечка на основі розсипчастого хрусткого пісочного тіста.

Для пісочного підстави:

  • 100 г вершкового масла (жирністю 62%)
  • 160 г борошна (8 ст. л. без гірки)
  • 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
  • 4 г розпушувача (1 ч. л.)
  • 20 г жовтка (1 шт.)

Для білково-горіхової маси:

  • 150 г білка (5 шт.)
  • 200 г цукру (8 ст. л. з гіркою)
  • 130 г волоського горіха (обсмаженого) або мигдалю (1,5 склянки)
  • 60 г борошна (3 ст. л. без гірки)

Інструкції:

Приготування пісочної основи:

Розтопіть вершкове масло та остудіть до кімнатної температури, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Змішайте борошно, цукор та розпушувач.

Додайте жовток та вершкове масло. Вимішуйте тісто до однорідності.

Розділіть тісто на дві частини і розкотіть кожну пласт товщиною близько 0,5 см.

Виріжте круги діаметром 6-7 см. Викладіть їх на лист, обкладений пергаментом.

Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці близько 10-15 хвилин до золотистого кольору. Остудіть.

Приготування білково-горіхової маси:

Збийте білки у щільну піну. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати, до одержання стабільних піків.

"Мастер Шеф" Глинська радить, дрібно наріжте горіхи або мигдаль і акуратно втрутите їх у масу.

Поступово додайте борошно, акуратно перемішуючи до однорідності.

Складання та запікання:

Викладіть білково-горіхову масу на одне з пісочних коржів, розрівняйте.

Накрийте другим коржем, трохи притисніть.

Запікайте в духовці при 160 ° C близько 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

Остудіть тістечка, наріжте на квадрати чи трикутники і подавайте, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як лікувати безсоння в домашніх умовах без таблеток: експерти кращі методи

Комуналка більше не проблема: пільги для військових та їхніх родин

Пенсійний Фонд застеріг стареньких: що може змінитися

Спрощені голубці: як приготувати голубець-пиріг за рецептом "Мастер Шефа"

Секрети смачних салатів: що треба додати для покращення

Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули

Комунальники проведуть "рейди" по домівках боржників: за несплату доведеться відповідати

Гороскоп на 17 жовтня для всіх знаків Зодіаку: час для себе та початку нових стосунків

Чому не можна митися 17 жовтня і що потрібно обов'язково відремонтувати сьогодні: прикмети та заборони на Осія

Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024

Як заквасити капусту, щоб вона була хрумкою: рецепт від досвідчених господинь

Як правильно садити аґрус восени: садівники поділились найкращим методом

Кіш з рибою та шпинатом: "Майстер Шеф" Глинська дала простий покроковий рецепт

Що не можна їсти метеозалежним людям: фахівці дали дієві поради

"Ці угоди будуть", - Isita Gaya розповіла, коли закінчиться війна з росією