Ідеальний десерт: Ольга Сумська та "Мастер Шеф" Клопотенко поділились швидким рецептом
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F4a0dc6838dcefc41b0fddae55ac5d7d6.jpg)
Євген Клопотенко та акторка Ольга Сумська, яка стала зірковою гостею кулінарного проєкту "Пекельні борошна", показали рецепт рогаликів, які обожнювала готувати українська письменниця Ольга Кобилянська. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ".
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- пшеничне борошно – 350 грамів
- вершкове масло – 150 грамів
- яйце – 1 шт.
- сіль
- цукрова пудра (або цукор) – 1 ст.л.
- варення – 200 грамів
- мигдаль – 50 грамів
Щоб приготувати тісто, Євген Клопотенко з'єднує борошно з вершковим маслом і 1 яєчним жовтком, добре все перемішує. Далі додаємо дрібку солі та за бажанням ложку цукрової пудри або цукру, знову добре вимішуємо. Готове тісто загортаємо та відправляємо в холодильник, аби воно трохи відпочило.
Розкочуємо тісто та нарізаємо його на трикутники неправильної форми. Змащуємо трикутнички варенням.
"Ідеально було б змастити варенням із полуниці, яке просто обожнювала Леся Українка, але можна взяти те, яке обожнюєте ви, і це буде теж дуже смачно", — радить Євген Клопотенко.
Мигдаль дуже дрібно нарізаємо та посипаємо його зверху на варення.
Далі Клопотенко закручує рогалики та ставить їх у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Дістаємо, посипаємо цукровою пудрою — і можна смакувати чудову випічку за рецептом самої Ольги Кобилянської.