Ідеальний осінній десерт: шеф-кухар дала простий рецепт шоколадно-гарбузового кексу
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати смачнюющий шоколадно-гарбузовий кекс, у якому гарбуз практично не відчувається.
"Вологий, важкий, в міру солодкий. Ідеально поєднується з шоколадною глазурʼю, тому зробіть обовʼязково", – радить шеф-кухар.
Для шоколадно-гарбузового кексу нам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбузове пюре - 250 г
- масло вершкове - 100 г
- цукор - 150 г
- яйця - 3+1 шт.
- сметана - 200 г
- борошно - 250 г
- розпушувач - 12 г
- какао-порошок - 25 г
- молоко - 50 г
- кориця, ваніль, можна додати дрібку кардамону
Для глазурі:
- шоколад чорний - 150 г
- масло вершкове - 50 г
- вершки - 30 г
Щоб приготувати гарбузове пюре, гарбуз попередньо нарізаємо на шматки, запікаємо в духовці до готовності, а потім перебиваємо блендером разом із одним яйцем і кількома ложками молока.
Змішуємо мʼяке вершкове масло з цукром. Слідом додаємо три яйця, гарбузове пюре, спеції, сметану та перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.
Готове тісто шеф-кухар ділить на дві частини, одну лишає так, а другу змішує з какао-порошком і 50 г молока.
У форму, застелену пергаментом, хаотично шарами викладаємо звичайне та шоколадне тісто. Випікаємо кекс у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 годину.
Для приготування глазурі просто розтоплюємо на водяній бані шоколад із маслом і вершками. Коли кекс охолоне, вкриваємо його глазурʼю.