Ідеальний смак осені: рецепт ніжного яблучного пирога з йогуртом
Цей ароматний яблучний пиріг - справжня осіння магія, яка нагадає про теплі дитячі спогади.
На цей раз food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood помітив, рецепт поєднує в собі яблука, горіхи та прянощі, створюючи атмосферу Греції прямо у вас вдома.
Інгредієнти:
- Яблука - 4 шт. (нарізати кубиками, полити лимонним соком)
- Яблука для прикраси - 2 шт. (нарізати слайсами, полити лимонним соком)
- Борошно - 300 г
- Цукор — 200 г
- Кориця – 2 ч. л.
- Молота гвоздика - 1/2 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Подрібнені волоські горіхи — ⅔ склянки
- Яйця – 3 шт.
- Грецький йогурт - 250 мл
- Вершкове масло (розтоплене) - 150 г
- Ванільний екстракт - 1 ч. л.
- Бренді/коньяк - 40 мл
Для топінгу:
- Вершкове масло – 50 мл
- Цукор — 50 г
- Кориця – 1 ч. л.
Приготування:
Очистіть і наріжте кубиками 4 яблука, полийте їх лимонним соком, щоб вони не потемніли. Для прикраси наріжте ще 2 яблука слайсами і полийте лимонним соком.
В одній мисці змішайте борошно, цукор, корицю, мелену гвоздику, розпушувач та подрібнені волоські горіхи.
В іншій мисці збийте яйця, додайте грецький йогурт, розтоплене вершкове масло, ванільний екстракт та бренді. Добре перемішайте.
Поступово введіть суміш і добре перемішайте. Додайте|добавляйте| нарізані кубиками яблука і ще раз акуратно перемішайте. Викладіть тісто у форму, застелену пергаментом, розрівняйте поверхню. Зверху покладіть слайси яблук.
Розтопіть масло|мастило| в сотейнику, додайте|добавляйте| цукор і корицю, перемішайте. Хаотично розподіліть топінг по поверхні пирога.
Надішліть пиріг у розігріту до 170°C духовку на 45-50 хвилин.