Ідеально до холодної погоди: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт закуски з ікрою мінтаю та томатами

Ідеально до холодної погоди: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт закуски з ікрою мінтаю та томатами

Зірка "Майстер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт з ікрою риби мінтай, оскільки це дуже простий, доступний і водночас корисний і смачний продукт. Обов'язково спробуйте! Особливо зараз, коли мало тепла та вітамінів, зауважив "Мастер Шеф".


Солоні томатні Шу з ікрою мінтаю

Інгредієнти:

Для Шу:

  • 130 г томатів у власному соку
  • 55 г вершкового масла
  • 80 г борошна
  • 2 великі яйця + жовток (вийшло 130 г)
  • сіль
  • Сир типу чедер

Для начинки:

  • 180 г простого крем-сиру
  • 180 г ікри мінтаю (банку)
  • Зелень петрушки
  • Перец и цедра лимона

Технологія:

Приготування Шу:

Томати у власному соку злегка розбиваються в блендері і проціджуються через сито, щоб позбавитися насіння.

В томати додається вершкове масло і підігрівається майже до кипіння. Потім додається щіпка солі та борошно. Масу добре перемішують, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Тісто "сушать" у сотейнику, після згортання маси на хвилину.

Даємо масі охолонути.

Приготування тіста:

"Мастер Шеф" Ярославський розповідає, в тісто, що охололо, вводять по одному яйцю, добре вимішують до того моменту, поки суміш ледве торкнеться ложкою.

Тісто викладають на лист ложкою.

Запікання Шу:

Зверху тісто бризкають водою, потім посипають сиром.

Шу ставлять у попередньо розігріту духовку при 250°C, закривають дверцята і вимикають духовку на 8-10 хвилин. Потім знову включають духовку на 180-185°C, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Запікають ще 18-20 хвилин, стежачи за рум'яністю. Готують без конвекції.

Приготування начинки:

Змішують крем-сир та ікру мінтаю. Додають рубану зелень, мелений перець за смаком та цедру лимона.

Збір та подача:

Охолоджений Шу начиняють приготованою начинкою, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США

Політтехнологія чи реальні воєнні погрози: експерт розповів, чи вдарить Трамп по москві

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

"Потрібно утискати, де тільки можна": в одній з кав'ярень стався мовний скандал, який викликав бурхливу реакцію

Шмигаль повідомив про звільнення у керівництві МСЕК та МОЗ

Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"