Ідеально до холодної погоди: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт закуски з ікрою мінтаю та томатами
Зірка "Майстер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт з ікрою риби мінтай, оскільки це дуже простий, доступний і водночас корисний і смачний продукт. Обов'язково спробуйте! Особливо зараз, коли мало тепла та вітамінів, зауважив "Мастер Шеф".
Солоні томатні Шу з ікрою мінтаю
Інгредієнти:
Для Шу:
- 130 г томатів у власному соку
- 55 г вершкового масла
- 80 г борошна
- 2 великі яйця + жовток (вийшло 130 г)
- сіль
- Сир типу чедер
Для начинки:
- 180 г простого крем-сиру
- 180 г ікри мінтаю (банку)
- Зелень петрушки
- Перец и цедра лимона
Технологія:
Приготування Шу:
Томати у власному соку злегка розбиваються в блендері і проціджуються через сито, щоб позбавитися насіння.
В томати додається вершкове масло і підігрівається майже до кипіння. Потім додається щіпка солі та борошно. Масу добре перемішують, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Тісто "сушать" у сотейнику, після згортання маси на хвилину.
Даємо масі охолонути.
Приготування тіста:
"Мастер Шеф" Ярославський розповідає, в тісто, що охололо, вводять по одному яйцю, добре вимішують до того моменту, поки суміш ледве торкнеться ложкою.
Тісто викладають на лист ложкою.
Запікання Шу:
Зверху тісто бризкають водою, потім посипають сиром.
Шу ставлять у попередньо розігріту духовку при 250°C, закривають дверцята і вимикають духовку на 8-10 хвилин. Потім знову включають духовку на 180-185°C, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Запікають ще 18-20 хвилин, стежачи за рум'яністю. Готують без конвекції.
Приготування начинки:
Змішують крем-сир та ікру мінтаю. Додають рубану зелень, мелений перець за смаком та цедру лимона.
Збір та подача:
Охолоджений Шу начиняють приготованою начинкою, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.