Ідеально на спекотне літо: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт холодного борщу з буряком

Ідеально на спекотне літо: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт холодного борщу з буряком

Суддя проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився сімейним рецептом холодного бурякового борщу, який його родина готувала замість окрошки у спекотні дні.

Для приготування знадобляться:

  • 2 середні буряки
  • 1 середній огірок
  • 3 варені яйця
  • 2-3 редиски
  • 1 варене куряче стегно
  • 500 г курячого бульйону
  • Зелень (зелена цибуля, петрушка, кріп)
  • 2 ч. л. ніжної гірчиці
  • Сік третини лимона
  • 150-180 г жирної сметани
  • Сіль за смаком

Почнемо з підготовки буряків. Буряк потрібно добре вимити, загорнути у фольгу та запекти до готовності. Після того, як буряк охолоне, його слід очистити і нарізати на шматки, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Варені яйця поділяємо на жовтки та білки. Жовтки розтираємо зі сметаною, сіллю та гірчицею до однорідної маси. Потім додаємо курячий бульйон, нарізані запечені буряки і перебиваємо все блендером до однорідного стану, щоб отримати красиву рожеву масу.

"Мастер Шеф" Ярославський додає, отриману бурякову суміш доводимо до смаку, додаючи сіль, гірчицю та лимонний сік, щоб вона була насиченою. Потім відправляємо її охолоджуватись у холодильник.

Поки бурякова суміш охолоджується, готуємо решту інгредієнтів для гарніру. Редиска, огірок, варене куряче стегно та яєчні білки нарізаємо тонкою напівсоломкою. Беремо більше зелені і дрібно нарізаємо її.

Для подачі в тарілку викладаємо нарізані курку, редис, огірок, яєчні білки та зелень. Все це заливаємо охолодженою буряковою сумішшю, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Юрій Ванетик розповів про те, як і чому президент Зеленський потрапив до США «у пастку»

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний