Є невеликий лайфхак: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт незвичайного сніданку з яйцями

Є невеликий лайфхак: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт незвичайного сніданку з яйцями

Зірка шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла, як приготувати яйця Бенедикт з вершковим соусом.

Яйця Бенедикт - дуже популярна страва в Америці та Європі. В оригінальному рецепті їх подають із соусом Голландез, але "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська вирішила поекспериментувати та зробити швидший, але не менш смачний вершковий соус.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Мартиновська бере такі інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ст. л. оцту
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 слайси бекону
  • 1 ч. л. шинкованої цибулі шалот або звичайної ріпчастої
  • 3 ст. л. білого вина
  • 150 мл вершків 20%
  • цибуля шніт або зелена цибуля
  • 100 г шпинату
  • часник - 1 зуб.
  • 1 здобна булочка або 2 шматочки тостового хлібу
  • вершкове масло для смаження хліба

Спершу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська готує соус. Для цього на пательні припускаємо цибулю в білому вині, щоб вино майже повністю випарувалося. Додаємо вершки, дрібку солі та уварюємо 6-7 хвилин.

Отриману вершкову масу пропускаємо через сито, аби прибрати шматочки цибулі. Додаємо яєчні жовтки, добре перемішуємо та доводимо до смаку спеціями (перець чорний чи білий, паприка, гострий перець, сухий часник).

Бекон обсмажуємо на сухій сковорідці. На жирку, що витопився з бекону, припускаємо шпинат та подрібнений часник. Хліб підсмажуємо на вершковому маслі.

Єдина складність у приготуванні — це пашот. Але "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська дала невеликий лайфхак. Розбиваємо яйце щойно з холодильнику в сито, даємо стекти зайвому білку і тоді обережно булькаємо його у злегка киплячу воду з оцтом та варимо дві хвилини. Можна навіть не закручувати воронку. Щоб спростити рецепт, можна замінити яйце пашот на звичайне смажене.

Для подачі викладаємо на хліб бекон, шпинат, яйце пашот та поливаємо все теплим соусом.

Останні новини України:

Нагадаємо, суддя "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська дала покращений рецепт фаршированих помідорів.

Як повідомляла Politeka, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дав рецепт смачного кисло-солодкого соусу.

Також Politeka писала, що Ектор Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" дав рецепт трендової страви для сніданку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ