Із яблуками та корицею: шеф-кухар дала рецепт ідеальних домашніх сінабонів

Із яблуками та корицею: шеф-кухар дала рецепт ідеальних домашніх сінабонів

Домашні сінабони з яблуками варті кожної хвилини, яку ви витратите на їх приготування, бо вони виходять неймовірно смачними, ніжними та соковитими.

Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ. Інгредієнти треба завчасно дістати з холодильника.

Для тіста (на 6 сінабонів) нам знадобляться такі інгредієнти:

  • молоко - 150 г
  • дріжджі сухі - 5 г
  • цукор - 25 г
  • борошно - 300 г
  • яйце - 1 шт.
  • масло вершкове мʼяке - 60 г
  • сіль - дрібка

Для карамелі змішуємо:

  • масло вершкове мʼяке - 60 г
  • цукор - 100 г
  • кориця - 1 ч.л.
  • мед - 50 г
  • вершки - 30 г

Для начинки беремо:

  • масло вершкове мʼяке - 60 г
  • кориця - 1 ч.л.
  • цукор - 100 г
  • вершки - 30 г (для заливки)
  • яблука - 3 шт. + 1 ст.л. лимонного соку

Для крему до однорідності змішуємо 100 г крем-сиру, 40 г мʼякого вершкового масла, 50 г цукрової пудри та ваніль.

Спершу робимо опару: до теплого молока додаємо цукор, дріжджі, 50 г борошна, перемішуємо та лишаємо на 15 хвилин до появи піни. Після цього додаємо решту інгредієнтів для тіста та замішуємо мʼяке, еластичне тісто. Накриваємо тісто та лишаємо його підходити приблизно на годину в теплому місці.

Яблука для начинки чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік і тушкуємо їх на сухій сковороді, щоб вийшла зайва волога, приблизно 10 хвилин. Лишаємо яблука охолоджуватися. Окремо змішуємо для начинки цукор із маслом і корицею.

Змішуємо інгредієнти для карамелі, викладаємо цю масу на дно форми, в якій будемо випікати сінабони, та поки ставимо в холодильник.

Коли тісто підніметься, обминаємо його, на припиленому борошном столі розкачуємо прямокутник товщиною приблизно 3 мм, викладаємо суміш масла з цукром і корицею, зверху яблука та загортаємо в рулет. Ниткою розрізаємо рулет на 6 сінабонів.

Викладаємо булочки в форму, накриваємо рушником і даємо постояти пів години. В проміжки між сінабонами вливаємо трішки вершків та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

Гарячі сінабони змащуємо кремом і можна насолоджуватися.

Поділитися сюжетом

Останні новини

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ

Нові ціни на м’ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше

Відстрочка від мобілізації для догляду за рідними: адвокат пояснив, як її отримати без довідки МСЕК

Морква, цибуля, часник: як посадити овочі, щоб навесні тільки збирати

Рецепт ідеальної домашньої шаурми з куркою: завжди виходить соковита та смачна

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

Втрати територій на Донеччині: Зеленський із Сирським обговорили перебіг дій

Прожитковий мінімум і «мінімалка» в Україні у 2025: українцям розповіли, чого чекати

Подарунок на день вчителя: педагогам роздадуть гроші

Сюрприз для клієнтів: ПриватБанк скасує комісію за обслуговування рахунку

Угорщина проти відправки в Україну військових радників ЄС: заява Сійярто

На Харківщині вчителька проводила навчання за російськими стандартами освіти: вона опинилася під судом

Класика жаху повертається: всі відомі деталі ремейка Until Dawn на PS5 та ПК