Із яблуками та корицею: шеф-кухар дала рецепт ідеальних домашніх сінабонів
Домашні сінабони з яблуками варті кожної хвилини, яку ви витратите на їх приготування, бо вони виходять неймовірно смачними, ніжними та соковитими.
Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ. Інгредієнти треба завчасно дістати з холодильника.
Для тіста (на 6 сінабонів) нам знадобляться такі інгредієнти:
- молоко - 150 г
- дріжджі сухі - 5 г
- цукор - 25 г
- борошно - 300 г
- яйце - 1 шт.
- масло вершкове мʼяке - 60 г
- сіль - дрібка
Для карамелі змішуємо:
- масло вершкове мʼяке - 60 г
- цукор - 100 г
- кориця - 1 ч.л.
- мед - 50 г
- вершки - 30 г
Для начинки беремо:
- масло вершкове мʼяке - 60 г
- кориця - 1 ч.л.
- цукор - 100 г
- вершки - 30 г (для заливки)
- яблука - 3 шт. + 1 ст.л. лимонного соку
Для крему до однорідності змішуємо 100 г крем-сиру, 40 г мʼякого вершкового масла, 50 г цукрової пудри та ваніль.
Спершу робимо опару: до теплого молока додаємо цукор, дріжджі, 50 г борошна, перемішуємо та лишаємо на 15 хвилин до появи піни. Після цього додаємо решту інгредієнтів для тіста та замішуємо мʼяке, еластичне тісто. Накриваємо тісто та лишаємо його підходити приблизно на годину в теплому місці.
Яблука для начинки чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік і тушкуємо їх на сухій сковороді, щоб вийшла зайва волога, приблизно 10 хвилин. Лишаємо яблука охолоджуватися. Окремо змішуємо для начинки цукор із маслом і корицею.
Змішуємо інгредієнти для карамелі, викладаємо цю масу на дно форми, в якій будемо випікати сінабони, та поки ставимо в холодильник.
Коли тісто підніметься, обминаємо його, на припиленому борошном столі розкачуємо прямокутник товщиною приблизно 3 мм, викладаємо суміш масла з цукром і корицею, зверху яблука та загортаємо в рулет. Ниткою розрізаємо рулет на 6 сінабонів.
Викладаємо булочки в форму, накриваємо рушником і даємо постояти пів години. В проміжки між сінабонами вливаємо трішки вершків та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.
Гарячі сінабони змащуємо кремом і можна насолоджуватися.