Із яблуками та корицею: шеф-кухар дала рецепт ідеальних домашніх сінабонів

Із яблуками та корицею: шеф-кухар дала рецепт ідеальних домашніх сінабонів

Домашні сінабони з яблуками варті кожної хвилини, яку ви витратите на їх приготування, бо вони виходять неймовірно смачними, ніжними та соковитими.

Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ. Інгредієнти треба завчасно дістати з холодильника.

Для тіста (на 6 сінабонів) нам знадобляться такі інгредієнти:

  • молоко - 150 г
  • дріжджі сухі - 5 г
  • цукор - 25 г
  • борошно - 300 г
  • яйце - 1 шт.
  • масло вершкове мʼяке - 60 г
  • сіль - дрібка

Для карамелі змішуємо:

  • масло вершкове мʼяке - 60 г
  • цукор - 100 г
  • кориця - 1 ч.л.
  • мед - 50 г
  • вершки - 30 г

Для начинки беремо:

  • масло вершкове мʼяке - 60 г
  • кориця - 1 ч.л.
  • цукор - 100 г
  • вершки - 30 г (для заливки)
  • яблука - 3 шт. + 1 ст.л. лимонного соку

Для крему до однорідності змішуємо 100 г крем-сиру, 40 г мʼякого вершкового масла, 50 г цукрової пудри та ваніль.

Спершу робимо опару: до теплого молока додаємо цукор, дріжджі, 50 г борошна, перемішуємо та лишаємо на 15 хвилин до появи піни. Після цього додаємо решту інгредієнтів для тіста та замішуємо мʼяке, еластичне тісто. Накриваємо тісто та лишаємо його підходити приблизно на годину в теплому місці.

Яблука для начинки чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік і тушкуємо їх на сухій сковороді, щоб вийшла зайва волога, приблизно 10 хвилин. Лишаємо яблука охолоджуватися. Окремо змішуємо для начинки цукор із маслом і корицею.

Змішуємо інгредієнти для карамелі, викладаємо цю масу на дно форми, в якій будемо випікати сінабони, та поки ставимо в холодильник.

Коли тісто підніметься, обминаємо його, на припиленому борошном столі розкачуємо прямокутник товщиною приблизно 3 мм, викладаємо суміш масла з цукром і корицею, зверху яблука та загортаємо в рулет. Ниткою розрізаємо рулет на 6 сінабонів.

Викладаємо булочки в форму, накриваємо рушником і даємо постояти пів години. В проміжки між сінабонами вливаємо трішки вершків та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

Гарячі сінабони змащуємо кремом і можна насолоджуватися.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев