Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок

Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок

Цього разу шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачні та пухкі ватрушки-равлики з сирною та полуничною начинками.

Для тіста на шість ватрушок нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • цукор - 40 г
  • молоко - 150 г
  • дріжджі живі - 10 г
  • жовток - 1 шт.
  • масло вершкове - 25 г
  • олія - 25 г
  • дрібка солі

Для полуничної начинки беремо:

  • полуниця - 250 г
  • цукор - 30 г
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г

Або її можна замінити на густий полуничний джем.

Для сирної начинки:

  • кисломолочний сир - 150 г
  • цукор - 30 г
  • ваніль
  • жовток яєчний - 1 шт.
  • сметана - 10 г

Спочатку готуємо опару: змішуємо цукор, дріжді, тепле молоко, 50 г борошна та лишаємо цю суміш на 15 хвилин до появи пухирців. До опари додаємо решту борошна, дрібку солі, розтоплене вершкове масло, олію та жовток, замішуємо еластичне тісто та лишаємо його в теплому місці на годину.

Тим часом підготуємо начинки. Полуницю разом із цукром і лимонним соком проварюємо 10 хвилин, а в кінці загущуємо крохмалем. Отримаємо густу масу, перебиваємо її блендером до однорідності.

Щоб приготувати сирну начинку, просто перебиваємо всі її складники блендером до однорідної консистенції.

Готове тісто ділимо на шість частин. Шеф-кухар вирішила приготувати не звичайні ватрушки, а в формі равликів – спосіб їх формування можна подивитися в відео нижче. А якщо хочете звичайні ватрушки, то просто робимо з кожного шматочка тіста коло, викладаємо їх на деко з пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо на 20 хвилин у теплі.

Склянкою, притрушеною борошном, робимо заглиблення всередині кожного кола, викладаємо сирну начинку, ложкою робимо в ній знову невеличке заглиблення і додаємо полуничний джем.

Змащуємо ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Вистачить на зиму і ще залишиться: як отримати 35 000 грн на компенсацію комуналки

Росіяни атакували Херсонщину: в Офісі генпрокурора розповіли про жертв

Як отримати знижку на газ у жовтні: "Нафтогаз" дає шанс кожному

Рівень інфляції перекреслює все: зростання реальних зарплат значно сповільнилось, НБУ видав деталі

Кличко зустрівся з Шольцем. Говорили про Україну

Вчені назвали неочікуваний спосіб зберегти здоров'я та молодість

У Дніпрі провели останню путь Михайла Лисенка: кадри прощання з колишнім заступником мера

Нові штрафи за порушення військового обліку: радять готувати 25 тисяч гривень

Як приготувати тісто на піцу без дріжджів: кулінар розкрила простий рецепт

Підпал авто ЗСУ: суд виніс один із перших вироків "агентам" РФ

Разом з виплатами підвищили і вимоги: безробітні перебуватимуть на обліку за новими правилами

Закінчення війни в Україні: таролог розповіла, коли та чим усе закінчиться

У Білорусь прилетів МіГ-31К, здатний запускати "Кинджали" на 2 тис. км

Як платити за комуналку зі знижкою: українцям показали алгоритм

Економічне бронювання принесе позитивні та негативні наслідки: адвокати поділились думками