Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок

Із сиром і полуничною начинкою: шеф-кухар показала оригінальний рецепт ватрушок

Цього разу шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачні та пухкі ватрушки-равлики з сирною та полуничною начинками.

Для тіста на шість ватрушок нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • цукор - 40 г
  • молоко - 150 г
  • дріжджі живі - 10 г
  • жовток - 1 шт.
  • масло вершкове - 25 г
  • олія - 25 г
  • дрібка солі

Для полуничної начинки беремо:

  • полуниця - 250 г
  • цукор - 30 г
  • лимонний сік - 1 ст.л.
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г

Або її можна замінити на густий полуничний джем.

Для сирної начинки:

  • кисломолочний сир - 150 г
  • цукор - 30 г
  • ваніль
  • жовток яєчний - 1 шт.
  • сметана - 10 г

Спочатку готуємо опару: змішуємо цукор, дріжді, тепле молоко, 50 г борошна та лишаємо цю суміш на 15 хвилин до появи пухирців. До опари додаємо решту борошна, дрібку солі, розтоплене вершкове масло, олію та жовток, замішуємо еластичне тісто та лишаємо його в теплому місці на годину.

Тим часом підготуємо начинки. Полуницю разом із цукром і лимонним соком проварюємо 10 хвилин, а в кінці загущуємо крохмалем. Отримаємо густу масу, перебиваємо її блендером до однорідності.

Щоб приготувати сирну начинку, просто перебиваємо всі її складники блендером до однорідної консистенції.

Готове тісто ділимо на шість частин. Шеф-кухар вирішила приготувати не звичайні ватрушки, а в формі равликів – спосіб їх формування можна подивитися в відео нижче. А якщо хочете звичайні ватрушки, то просто робимо з кожного шматочка тіста коло, викладаємо їх на деко з пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо на 20 хвилин у теплі.

Склянкою, притрушеною борошном, робимо заглиблення всередині кожного кола, викладаємо сирну начинку, ложкою робимо в ній знову невеличке заглиблення і додаємо полуничний джем.

Змащуємо ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

"Вторая" платежка за газ начнет вытягивать больше денег: кого коснется подорожание

В Украине в 50 раз повысятся штрафы: многие нарушают эти правила

Секретные лайфхаки с луком, о которых знают только лучшие повара: ваши блюда заиграют по-новому

Рецепт идеального гарнира: шеф-повар показала, как вкусно приготовить картошку в духовке

Военнообязанных предупредили: что нужно сделать до 9 ноября

В Украине разгорелся скандал на фоне воздушной тревоги, сеть разразилась комментариями: "этого времени недостаточно"

Валерий Дубиль: Цены на лекарства в украинских аптеках вдвое выше европейских аналогов

Лицо начало обвисать, а из глаза текла зеленая жидкость: мужчине в кровать залезло насекомое и едва не убило его

Как осенью защитить астры от внезапных морозов: хозяйки дали действенные советы

Макрон опубликовал видео подготовки украинских бойцов во Франции

У теплоэнерго можно выиграть суд: что нужно знать

Дешевле и вкуснее магазинного хлеба: рецепт ленивой чиабатты из четырех ингредиентов

Европейцев обманули и пообещали "золотые горы": McDonald's использовал людей в рабство

Упрощенные штрафы: мужчинам хотят разрешить обновить данные для ТЦК со "скидкой"

Каждый школьник почувствует ухудшение: исследование разоблачило ужасный кризис