Капусняк із квашеною капустою буде ще смачнішим: Клопотенко дав крутий рецепт

Капусняк із квашеною капустою буде ще смачнішим: Клопотенко дав крутий рецепт

Євген Клопотенко вважає, що капусняк – це чудовий приклад поєднання квашеної капусти і сала, пише Politeka.net.

Щоб урізноманітнити смак класичного капусняку зірка «Мастер Шеф» пропонує додати не тільки шматочок сала, а й трохи грибів і пряних трав.

Євген Клопотенко зазначає у своєму YouTube-каналі, що капусту для капусняка можна використовувати не лише квашену, але й змішувати її зі свіжою. Але у цьому рецепті переможець «Мастер Шеф» використовує лише квашену капусту і трохи розсолу.

Отже, для приготування капусняка за рецептом Євгена Клопотенка знадобляться такі інгредієнти – 50 г сала, 1 цибуля, 200 г печериць, 500 г квашеної капусти, 3 картоплі середнього розміру, 2 ст. л. соняшникової олії, трохи горошин духмяного перцю, 2 лаврові листочки, сіль, суміш пряних трав.

Картоплю нарізаємо невеликим кубиками, заливаємо 2 л води, додаємо лаврові листочки і три горошини духмяного перцю. І ставимо варитись на середньому вогні.

А поки можна ппідсмажити сало. Для цього на розігріту пательню викладаємо 50 г сала. Його треба очистити від шкірки і порізати невеликими смужками.

Через кілька хвилин, коли сало стопиться, на пательню додаємо одну цибулину, порізану дрібним кубиком.

Смажимо цибульку до прозорості.

Капусняк із квашеною капустою.

Наступний крок у приготуванні капусняка – печериці поріжте невеликими шматочками і теж додайте до цибулі і сала на пательню. Євген Клопотенко радить тушкувати суміш 3-4 хвилин на середньому вогні. Закривати кришкою не треба, але не забувайте періодично помішувати.

Нарешты беремо 500 г квашеної капусти. Клопотенко радить віджати розсол, але не виливати.

Квашену капусту теж відправляємо на пательню до сала, печериць і цибулі, і смажимо 4-5 хвилин. Наприкінці додайте 1 ч. л. сухих пряних трав.

Яких саме – залежить від ваших уподобань.

Потім додайте овочеву засмажку в каструлю, де вариться картопля, посоліть та варіть ще 5 хвилин.

Євген Клопотенко також радить, за бажанням, додати у капусняк 50 мл капустяного розсолу. Також за бажанням можна додати свіжу зелень – петрушку та кріп.

Знявши капусняк з вогню треба дати йому трохи настоятись. Капусняк подають зі сметаною.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Політтехнологія чи реальні воєнні погрози: експерт розповів, чи вдарить Трамп по москві

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

"Потрібно утискати, де тільки можна": в одній з кав'ярень стався мовний скандал, який викликав бурхливу реакцію

Шмигаль повідомив про звільнення у керівництві МСЕК та МОЗ

Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"

Покращений рецепт моркви по-корейськи: з кабачком вийде ще смачніше

"Гріх на слабих не заробити": TikTok підрвала українська реклама кормушок для квадроберів

Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути

Вони підуть на все, аби отримати бажане: астрологи назвали найхитріших знаків Зодіаку

ПриватБанк скасовує комісії на перекази: хто може скористатися

Єрмак назвав умови мирних переговорів з Росією

Очна освіта проти онлайн: чому важливо повернутися за парти

Львів став найдорожчим містом в Україні: які зараз ціни на житло

Скандал із мільярдними закупівлями для ЗСУ не пройшов безрезультатно: в ДБР повідомили хто поплатився

З чим у жодному разі не можна змішувати золу і як вона впливає на ґрунт, поради досвідчених городників