Капусняк із квашеною капустою буде ще смачнішим: Клопотенко дав крутий рецепт

Капусняк із квашеною капустою буде ще смачнішим: Клопотенко дав крутий рецепт

Євген Клопотенко вважає, що капусняк – це чудовий приклад поєднання квашеної капусти і сала, пише Politeka.net.

Щоб урізноманітнити смак класичного капусняку зірка «Мастер Шеф» пропонує додати не тільки шматочок сала, а й трохи грибів і пряних трав.

Євген Клопотенко зазначає у своєму YouTube-каналі, що капусту для капусняка можна використовувати не лише квашену, але й змішувати її зі свіжою. Але у цьому рецепті переможець «Мастер Шеф» використовує лише квашену капусту і трохи розсолу.

Отже, для приготування капусняка за рецептом Євгена Клопотенка знадобляться такі інгредієнти – 50 г сала, 1 цибуля, 200 г печериць, 500 г квашеної капусти, 3 картоплі середнього розміру, 2 ст. л. соняшникової олії, трохи горошин духмяного перцю, 2 лаврові листочки, сіль, суміш пряних трав.

Картоплю нарізаємо невеликим кубиками, заливаємо 2 л води, додаємо лаврові листочки і три горошини духмяного перцю. І ставимо варитись на середньому вогні.

А поки можна ппідсмажити сало. Для цього на розігріту пательню викладаємо 50 г сала. Його треба очистити від шкірки і порізати невеликими смужками.

Через кілька хвилин, коли сало стопиться, на пательню додаємо одну цибулину, порізану дрібним кубиком.

Смажимо цибульку до прозорості.

Капусняк із квашеною капустою.

Наступний крок у приготуванні капусняка – печериці поріжте невеликими шматочками і теж додайте до цибулі і сала на пательню. Євген Клопотенко радить тушкувати суміш 3-4 хвилин на середньому вогні. Закривати кришкою не треба, але не забувайте періодично помішувати.

Нарешты беремо 500 г квашеної капусти. Клопотенко радить віджати розсол, але не виливати.

Квашену капусту теж відправляємо на пательню до сала, печериць і цибулі, і смажимо 4-5 хвилин. Наприкінці додайте 1 ч. л. сухих пряних трав.

Яких саме – залежить від ваших уподобань.

Потім додайте овочеву засмажку в каструлю, де вариться картопля, посоліть та варіть ще 5 хвилин.

Євген Клопотенко також радить, за бажанням, додати у капусняк 50 мл капустяного розсолу. Також за бажанням можна додати свіжу зелень – петрушку та кріп.

Знявши капусняк з вогню треба дати йому трохи настоятись. Капусняк подають зі сметаною.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ