Капусняк із квашеною капустою буде ще смачнішим: Клопотенко дав крутий рецепт

Капусняк із квашеною капустою буде ще смачнішим: Клопотенко дав крутий рецепт

Євген Клопотенко вважає, що капусняк – це чудовий приклад поєднання квашеної капусти і сала, пише Politeka.net.

Щоб урізноманітнити смак класичного капусняку зірка «Мастер Шеф» пропонує додати не тільки шматочок сала, а й трохи грибів і пряних трав.

Євген Клопотенко зазначає у своєму YouTube-каналі, що капусту для капусняка можна використовувати не лише квашену, але й змішувати її зі свіжою. Але у цьому рецепті переможець «Мастер Шеф» використовує лише квашену капусту і трохи розсолу.

Отже, для приготування капусняка за рецептом Євгена Клопотенка знадобляться такі інгредієнти – 50 г сала, 1 цибуля, 200 г печериць, 500 г квашеної капусти, 3 картоплі середнього розміру, 2 ст. л. соняшникової олії, трохи горошин духмяного перцю, 2 лаврові листочки, сіль, суміш пряних трав.

Картоплю нарізаємо невеликим кубиками, заливаємо 2 л води, додаємо лаврові листочки і три горошини духмяного перцю. І ставимо варитись на середньому вогні.

А поки можна ппідсмажити сало. Для цього на розігріту пательню викладаємо 50 г сала. Його треба очистити від шкірки і порізати невеликими смужками.

Через кілька хвилин, коли сало стопиться, на пательню додаємо одну цибулину, порізану дрібним кубиком.

Смажимо цибульку до прозорості.

Капусняк із квашеною капустою.

Наступний крок у приготуванні капусняка – печериці поріжте невеликими шматочками і теж додайте до цибулі і сала на пательню. Євген Клопотенко радить тушкувати суміш 3-4 хвилин на середньому вогні. Закривати кришкою не треба, але не забувайте періодично помішувати.

Нарешты беремо 500 г квашеної капусти. Клопотенко радить віджати розсол, але не виливати.

Квашену капусту теж відправляємо на пательню до сала, печериць і цибулі, і смажимо 4-5 хвилин. Наприкінці додайте 1 ч. л. сухих пряних трав.

Яких саме – залежить від ваших уподобань.

Потім додайте овочеву засмажку в каструлю, де вариться картопля, посоліть та варіть ще 5 хвилин.

Євген Клопотенко також радить, за бажанням, додати у капусняк 50 мл капустяного розсолу. Також за бажанням можна додати свіжу зелень – петрушку та кріп.

Знявши капусняк з вогню треба дати йому трохи настоятись. Капусняк подають зі сметаною.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»

Покаталась на лодке и осталась без попы: девушка теперь не сможет жить без калоприемника

Северокорейские солдаты на фронте: чем может ответить ЕС и будут ли войска НАТО в Украине

Контролер будет наведываться чаще: в Украине усилят проверки электросчетчиков

Рецепт шоколадных блинов от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: тонкие и очень вкусные

Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди

"Непростое испытание": военный эксперт рассказал том, как армия РФ штурмует Харьковщину и какие шансы на успех у окупантов

Первые снегопады: украинцы предупредили о погоде

Михаил Шейтельман заявил, что солдаты КНДР на войне в Украине – это не отчаяние кремля, а вызов для США

Политтехнология или реальные военные угрозы: эксперт рассказал, ударит ли Трамп по москве

Гетманцев объяснил, что пенсионерам стало лучше: должны заметить рост

"Нужно притеснять, где только можно": в одном из кафе произошел языковой скандал, вызвавший бурную реакцию

Витамин С в квашеной капусте: почему ваш иммунитет скажет вам "спасибо"

Улучшенный рецепт моркови по-корейски: с кабачком получится еще вкуснее