Каша з м'ясом у банці стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму

Каша з м'ясом у банці стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму

Коли в Україні почалися масові відключення світла, багатьом доводилося харчуватися їжею, яка не вимагала використання духовки чи плити, адже ніхто не був готовий до вимкнення світла. Пощастило тим, хто мав запаси.

Однак зараз, маючи такий гіркий досвід, слід добре підготуватися до холодної зими.

Каша з м'ясом у банках, скріншот

Найкраще рішення - це закрити домашні консерви, якими можна буде нагодувати не лише себе, а й усіх сусідів, друзів. Цей рецепт розрахований на 15 баночок каші з м'ясом по півлітра, при цьому можна вибирати будь-які крупи.

Інгредієнти:

  • гречана крупа - 650 г;
  • крупа перлова - 650 г;
  • рис - 650 г;
  • свинина - 2.2 кг;
  • сало - 750 г;
  • цибуля ріпчаста - 5 шт.;
  • морква - 4 шт.;
  • сіль - 15 ч. л.;
  • перець чорний мелений, вода за смаком.

Як приготувати:

  1. Цибулю та моркву почистіть, промийте. Цибулю подрібніть, а моркву натріть на тертці. Сало наріжте на дрібні шматочки та покладіть у розігріту сковороду, щоб витопити жир. Як тільки отримаєте золотаві шкварочки - вийміть їх зі сковороди, а в жир викладете нарізану цибулю. Пасеруйте його до готовності.
  2. Цибулю дістаньте та відставте в окремій мисці. У цю ж сковороду з жиром покладете моркву натерту, смажте до готовності. Зніміть з вогню і змішайте у великій мисці смажену цибулю, моркву та шкварки. М'ясо промийте та обсушіть. Наріжте шматочками і розділіть на 15 банок 0.5 л. У кожну банку закладайте приблизно 150 г м'яса.
  3. Крупу промийте, викладіть шаром на м'ясо - по 5 банок за кожен вид. У кожну банку закладайте по 130 г сирої крупи. Далі порівну розкладіть по банкам засмажку.
  4. У кожну банку додайте по одній чайній ложці солі без гірки та по третині чайної ложки чорного перцю. Залийте все холодною водою до країв.
  5. Банки накрийте кришками, поставте в глибоке деко. В лист налийте воду і відправте в холодну, не розігріту духовку. Увімкніть духовку спочатку на температуру 200 градусів. Як тільки каша почне кипіти, зменште температуру до 120-130 градусів. Готуйте з моменту закипання 3-4 години.
  6. Потім вимкніть духовку, дістаньте банки з кашею і закатайте кришками, переверніть, укутайте і залиште до охолодження. Потім заберіть у темне прохолодне місце.

Каша з м'ясом у банках, фото shuba

Раніше ми повідомляли, що такі фрикадельки достеменно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ