Каша з м'ясом у банці стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму

Каша з м'ясом у банці стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму

Коли в Україні почалися масові відключення світла, багатьом доводилося харчуватися їжею, яка не вимагала використання духовки чи плити, адже ніхто не був готовий до вимкнення світла. Пощастило тим, хто мав запаси.

Однак зараз, маючи такий гіркий досвід, слід добре підготуватися до холодної зими.

Каша з м'ясом у банках, скріншот

Найкраще рішення - це закрити домашні консерви, якими можна буде нагодувати не лише себе, а й усіх сусідів, друзів. Цей рецепт розрахований на 15 баночок каші з м'ясом по півлітра, при цьому можна вибирати будь-які крупи.

Інгредієнти:

  • гречана крупа - 650 г;
  • крупа перлова - 650 г;
  • рис - 650 г;
  • свинина - 2.2 кг;
  • сало - 750 г;
  • цибуля ріпчаста - 5 шт.;
  • морква - 4 шт.;
  • сіль - 15 ч. л.;
  • перець чорний мелений, вода за смаком.

Як приготувати:

  1. Цибулю та моркву почистіть, промийте. Цибулю подрібніть, а моркву натріть на тертці. Сало наріжте на дрібні шматочки та покладіть у розігріту сковороду, щоб витопити жир. Як тільки отримаєте золотаві шкварочки - вийміть їх зі сковороди, а в жир викладете нарізану цибулю. Пасеруйте його до готовності.
  2. Цибулю дістаньте та відставте в окремій мисці. У цю ж сковороду з жиром покладете моркву натерту, смажте до готовності. Зніміть з вогню і змішайте у великій мисці смажену цибулю, моркву та шкварки. М'ясо промийте та обсушіть. Наріжте шматочками і розділіть на 15 банок 0.5 л. У кожну банку закладайте приблизно 150 г м'яса.
  3. Крупу промийте, викладіть шаром на м'ясо - по 5 банок за кожен вид. У кожну банку закладайте по 130 г сирої крупи. Далі порівну розкладіть по банкам засмажку.
  4. У кожну банку додайте по одній чайній ложці солі без гірки та по третині чайної ложки чорного перцю. Залийте все холодною водою до країв.
  5. Банки накрийте кришками, поставте в глибоке деко. В лист налийте воду і відправте в холодну, не розігріту духовку. Увімкніть духовку спочатку на температуру 200 градусів. Як тільки каша почне кипіти, зменште температуру до 120-130 градусів. Готуйте з моменту закипання 3-4 години.
  6. Потім вимкніть духовку, дістаньте банки з кашею і закатайте кришками, переверніть, укутайте і залиште до охолодження. Потім заберіть у темне прохолодне місце.

Каша з м'ясом у банках, фото shuba

Раніше ми повідомляли, що такі фрикадельки достеменно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

С завтрашнего дня в Украине подорожает оформление паспортных документов

Как обеззаразить почву для комнатных растений: хитрости садоводов

Эти монеты могут стоить до 7000 гривен: на каких копейках можно хорошо заработать

Налоговая получила информацию: деньги больше не скрыть

Во Львовской области курсант покинул часть на несколько часов: суд вынес ему решение

Израиль воюет на семи фронтах - Нетаньяху

Фанаты в шоке - выглядит на 20 лет младше: Оля Полякова кардинально изменила имидж

Дополнительные деньги одиноким пенсионерам: как получить 950 грн

Оригинальные картофельные гнезда с фаршем и сыром: как сделать сытный обед

Писатель Курков забраковал пирог с макаронами

Из-за бездействия коммунальщиков украинцам приходится набирать воду из лужи: собаки моются там же

Атака «Хамас» на Израиль вытеснила абсолютно Украину, - политолог-международник о том, как меняется фокус внимания в мире

Прожиточный минимум "заморозили": что ждет украинцев в 2025 году

Украинцам объяснили, как снять себя с военного учета: нужно четыре документа

Писатель Кокотюха по случаю Дня учителя указал на «языковую шизофрению»