Кетчуп на зиму: рецепт від екс-судді головного кулінарного шоу країни

Кетчуп на зиму: рецепт від екс-судді головного кулінарного шоу країни

Цей рецепт дозволить вам створити насичений, пряний соус, який стане ідеальним доповненням до м’яса, шашлику чи навіть звичайних сосисок. Це, без сумнівів, ідеальний кетчуп на зиму, тож переходимо до секретів приготування.

Інгредієнти:

  • Стиглі та солодкі помідори (найкраще сорту "Сливка")
  • Яблука (найсолодші, які тільки можна знайти)
  • Цибуля (біла, звичайна ріпчаста)
  • Часник
  • Перець чилі (гострий та гіркий)
  • Суміш перців: лавровий лист, духмяний перець, чорний, білий, рожевий, сичуаньський перець
  • Сіль
  • Цукор (за бажанням)

Для початку підготуйте помідори. Вибирайте стиглі, солодкі плоди. Збийте їх у блендері до однорідної маси.

Отриману томатну масу процідіть через широке сито, щоб видалити шкірки та кісточки. Використовуйте черпак для більш ефективного протирання. Проціджений томатний сік перелийте у каструлю і варіть на повільному вогні, доки він не зменшиться в об’ємі удвічі.

Під час уварювання соку підготуйте яблучне пюре та цибулю. Наріжте яблука разом із шкіркою, видаливши тільки серцевину. Зваріть їх до м’якого стану. Цибулю також подрібніть до пюреподібної консистенції. Додайте ці інгредієнти до томатного соку – вони слугуватимуть природними згущувачами завдяки високому вмісту пектину.

Додайте до кетчупу часник, гострий перець чилі та інші спеції за смаком. Сформуйте із марлі або бинту мішечок із сумішшю перців (лавровий лист, духмяний перець, чорний, білий, рожевий, сичуаньський) і помістіть його в каструлю. Варіть кетчуп ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте сіль та цукор за смаком. Збийде готовий кетчуп у блендері до однорідної консистенції, після чого ще раз доведіть до кипіння.

Розлийте готовий кетчуп по стерилізованих банках, закрийте кришками та залиште перевернутими догори дном для охолодження. Зберігайте кетчуп у холодильнику, оскільки він не містить консервантів.

Тетяна Литвинова також розповіла про історію кетчупу, зазначивши, що слово "кетчуп" походить з Китаю, де існує подібний соус, відомий як "ке-цуп". Спершу британці спробували повторити цей рецепт у себе вдома, але на його основі створили зовсім новий соус – кетчуп, що став популярним у всьому світі. Спробуйте приготувати цей рецепт і додайте його до вашого домашнього меню!

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ліміт на перекази з "картки на картку": експерти розповіли про "чорні списки" та ризики порушення банківської таємниці

Директори двох клінік під прикриттям програми сурогатного материнства за гроші допомагали самотнім іноземцям стати батьками

Високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити

Колега депутатки Безуглої звинуватив її у підриві обороноздатності країни

Зеленський зустрівся з Рютте у Києві: головні тези їхніх заяв

На сковороді зручніше: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити швидкий фруктовий пиріг

В Польщу через Білорусь: прикордонники затримали українця, що добу блукав лісом

Як не спустити всі гроші на ремонт: помилки, яких можна уникнути

У Києві показали новий потяг метро

Кіберактивісти Head Mare розповіли свою версію вибухів у Торопці

Навіть без тепла платити доведеться: за що українцям виставляють рахунки

В українському банку виявили фінансові махінації на сотні мільйонів: корупційна схема діяла 5 років

Компанія-виробник дронів розповіла, як ТЦК "викрали" їхнього головного інженера

До України йдуть дощі та потужні зливи - синоптики сказали, де і коли буде негода

В Харківській області через лісову пожежу згоріло ціле селище