Кетчуп на зиму: рецепт від екс-судді головного кулінарного шоу країни

Кетчуп на зиму: рецепт від екс-судді головного кулінарного шоу країни

Цей рецепт дозволить вам створити насичений, пряний соус, який стане ідеальним доповненням до м’яса, шашлику чи навіть звичайних сосисок. Це, без сумнівів, ідеальний кетчуп на зиму, тож переходимо до секретів приготування.

Інгредієнти:

  • Стиглі та солодкі помідори (найкраще сорту "Сливка")
  • Яблука (найсолодші, які тільки можна знайти)
  • Цибуля (біла, звичайна ріпчаста)
  • Часник
  • Перець чилі (гострий та гіркий)
  • Суміш перців: лавровий лист, духмяний перець, чорний, білий, рожевий, сичуаньський перець
  • Сіль
  • Цукор (за бажанням)

Для початку підготуйте помідори. Вибирайте стиглі, солодкі плоди. Збийте їх у блендері до однорідної маси.

Отриману томатну масу процідіть через широке сито, щоб видалити шкірки та кісточки. Використовуйте черпак для більш ефективного протирання. Проціджений томатний сік перелийте у каструлю і варіть на повільному вогні, доки він не зменшиться в об’ємі удвічі.

Під час уварювання соку підготуйте яблучне пюре та цибулю. Наріжте яблука разом із шкіркою, видаливши тільки серцевину. Зваріть їх до м’якого стану. Цибулю також подрібніть до пюреподібної консистенції. Додайте ці інгредієнти до томатного соку – вони слугуватимуть природними згущувачами завдяки високому вмісту пектину.

Додайте до кетчупу часник, гострий перець чилі та інші спеції за смаком. Сформуйте із марлі або бинту мішечок із сумішшю перців (лавровий лист, духмяний перець, чорний, білий, рожевий, сичуаньський) і помістіть його в каструлю. Варіть кетчуп ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте сіль та цукор за смаком. Збийде готовий кетчуп у блендері до однорідної консистенції, після чого ще раз доведіть до кипіння.

Розлийте готовий кетчуп по стерилізованих банках, закрийте кришками та залиште перевернутими догори дном для охолодження. Зберігайте кетчуп у холодильнику, оскільки він не містить консервантів.

Тетяна Литвинова також розповіла про історію кетчупу, зазначивши, що слово "кетчуп" походить з Китаю, де існує подібний соус, відомий як "ке-цуп". Спершу британці спробували повторити цей рецепт у себе вдома, але на його основі створили зовсім новий соус – кетчуп, що став популярним у всьому світі. Спробуйте приготувати цей рецепт і додайте його до вашого домашнього меню!

Поделиться сюжетом

Последние новости

Союз предпринимателей теле и киноиндустрии с «Аврора» собирают на дроны для Нацгвардии

Большое проблемы с картами "Ощадбанка": украинцы теперь не могут избавиться и приходится платить

Сколько поврежденных Россией садов и школ восстановили в Украине - ответ министерства

"ПриватБанк" забрал у клиентки деньги: списали 28 тысяч, а потом вообще заблокировали

В Х отреагировали на падение Telegram мемом из украинской классики

Россияне ударили по Черниговщине: среди погибших - ребенок

Укрзализныця запустила модернизированный электропоезд: где будет курсировать

Новые тарифы на воду разорят кошельки: сколько заставят платить

Дочь заместителя главы ОП Ирины Мудрой танцует в TikTok под российскую музыку

Просто, но вкусно: рецепт сырного пирога с грушами на готовом тонком тесте, видео

Мужчин с отсрочкой призвали готовиться к мобилизации: "Пройти каждому"

Марьяна Безуглая прокомментировала право воинских частей призывать добровольцев: "ТЦК и СП не реформировать, а сделать ненужными"

Финансовая помощь ЮНИСЕФ: кто и как может получить

Ученый объяснил, может ли быть зависть полезной и почему она возникает

Размер пенсии может разочаровать: украинцам дали совет, как увеличить свои выплаты