Кетчуп на зиму: рецепт від екс-судді головного кулінарного шоу країни

Кетчуп на зиму: рецепт від екс-судді головного кулінарного шоу країни

Цей рецепт дозволить вам створити насичений, пряний соус, який стане ідеальним доповненням до м’яса, шашлику чи навіть звичайних сосисок. Це, без сумнівів, ідеальний кетчуп на зиму, тож переходимо до секретів приготування.

Інгредієнти:

  • Стиглі та солодкі помідори (найкраще сорту "Сливка")
  • Яблука (найсолодші, які тільки можна знайти)
  • Цибуля (біла, звичайна ріпчаста)
  • Часник
  • Перець чилі (гострий та гіркий)
  • Суміш перців: лавровий лист, духмяний перець, чорний, білий, рожевий, сичуаньський перець
  • Сіль
  • Цукор (за бажанням)

Для початку підготуйте помідори. Вибирайте стиглі, солодкі плоди. Збийте їх у блендері до однорідної маси.

Отриману томатну масу процідіть через широке сито, щоб видалити шкірки та кісточки. Використовуйте черпак для більш ефективного протирання. Проціджений томатний сік перелийте у каструлю і варіть на повільному вогні, доки він не зменшиться в об’ємі удвічі.

Під час уварювання соку підготуйте яблучне пюре та цибулю. Наріжте яблука разом із шкіркою, видаливши тільки серцевину. Зваріть їх до м’якого стану. Цибулю також подрібніть до пюреподібної консистенції. Додайте ці інгредієнти до томатного соку – вони слугуватимуть природними згущувачами завдяки високому вмісту пектину.

Додайте до кетчупу часник, гострий перець чилі та інші спеції за смаком. Сформуйте із марлі або бинту мішечок із сумішшю перців (лавровий лист, духмяний перець, чорний, білий, рожевий, сичуаньський) і помістіть його в каструлю. Варіть кетчуп ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте сіль та цукор за смаком. Збийде готовий кетчуп у блендері до однорідної консистенції, після чого ще раз доведіть до кипіння.

Розлийте готовий кетчуп по стерилізованих банках, закрийте кришками та залиште перевернутими догори дном для охолодження. Зберігайте кетчуп у холодильнику, оскільки він не містить консервантів.

Тетяна Литвинова також розповіла про історію кетчупу, зазначивши, що слово "кетчуп" походить з Китаю, де існує подібний соус, відомий як "ке-цуп". Спершу британці спробували повторити цей рецепт у себе вдома, але на його основі створили зовсім новий соус – кетчуп, що став популярним у всьому світі. Спробуйте приготувати цей рецепт і додайте його до вашого домашнього меню!

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев