Хрумкі чебуреки нашвидкуруч: ідеальний рецепт на кожен день
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла в соціальній мережі Інстаграм, як робити швидкий перекус з легкою перчинкою.
Також можна приготувати "янтик", якщо обсмажити чебуреки без олії та злегка змастити їх вершковим маслом.
Інгредієнти (на 6-8 штук залежно від розміру лаваша):
- Лаваш
- 400 г фаршу (найкраще з курячого філе)
- 1 цибулина
- Сіль, перець за смаком
- Улюблена зелень (наприклад, кінза)
- 100 г сиру
Для соусу:
- 1 болгарський перець
- 2 помідори
- Сіль, перець за смаком
- 3 ст. звичайного кетчупу
- ½ або 1 ст. кетчупа чилі
- Улюблена зелень (кінза)
- 3-4 зубчики часнику
Приготування:
Змішайте фарш із подрібненою цибулею, зеленню та спеціями. Сир натріть на тертці. Лаваш зануріть у воду кімнатної температури на кілька секунд. На одну половину лаваша викладіть тонкий шар фаршу та присипте тертим сиром. Защіпніть краї.
Смажте на середньому вогні з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки. Перець та помідори запікайте в духовці при 200 ° C протягом 20-30 хвилин до м'якості. Потім покладіть в пакет і залиште на 10-15 хвилин.
Зніміть шкірку з овочів і подрібніть блендером. Додайте кетчуп, часник, зелень та спеції, ретельно перемішайте.