Китайці розробили рис, який росте одразу з м'ясом: потрібно лише вибрати курка чи свинка

Китайці розробили рис, який росте одразу з м'ясом: потрібно лише вибрати курка чи свинка

Уявити складно, а зробити таке – практично нереально. Проте група китайських учених все ж таки змогла дійти своєї мети, і перетворила флору на фауну. Так, у Китаї вчені заявили про можливість вирощування м'ясних білків у зернах рису та представили це як екологічну альтернативу м'ясному виробництву.

Може це і фантазія, що точно перевірити мало в кого вийде, проте так пишуть у газеті South China Morning Post.

Метод лабораторний (поки не пройшов рецензування) та передбачає "вирощування м'ясних клітин прямо на рисових зернах".

Рис із м'ясом, фото: South China Morning Post

Так, якщо вірити статті, зерна рису попередньо спеціальним чином обробляються, а потім використовуються для вирощування тонких шарів курячих/свинячих клітин на поверхні самих зерен.

Чому рис?

Вчені відповідають: він сповнений клітковини та інших корисних речовин. Навіщо взагалі знадобилася подібна ініціатива? На думку дослідників цього проекту, "м'ясні господарства постійно створюють навантаження на планету", а страви з лабораторним рисом можуть виявитися "стійким способом отримання необхідних поживних речовин в умовах проблем, що наростають".

Рис із м'ясом, фото: South China Morning Post

Крім того, якщо вірити вченим, такий лабораторний рис на вигляд не відрізняється від звичайного, але при приготуванні пахне одразу і м'ясом. Вуглеводи, вітаміни та інші речовини рису зберігаються, а клітини з м'ясом додають необхідний білок.

Також, як повернути віддалені контакти за 5 хвилин: простий лайфхак для Android.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин