Китайці розробили рис, який росте одразу з м'ясом: потрібно лише вибрати курка чи свинка
Уявити складно, а зробити таке – практично нереально. Проте група китайських учених все ж таки змогла дійти своєї мети, і перетворила флору на фауну. Так, у Китаї вчені заявили про можливість вирощування м'ясних білків у зернах рису та представили це як екологічну альтернативу м'ясному виробництву.
Може це і фантазія, що точно перевірити мало в кого вийде, проте так пишуть у газеті South China Morning Post.
Метод лабораторний (поки не пройшов рецензування) та передбачає "вирощування м'ясних клітин прямо на рисових зернах".
Так, якщо вірити статті, зерна рису попередньо спеціальним чином обробляються, а потім використовуються для вирощування тонких шарів курячих/свинячих клітин на поверхні самих зерен.
Чому рис?
Вчені відповідають: він сповнений клітковини та інших корисних речовин. Навіщо взагалі знадобилася подібна ініціатива? На думку дослідників цього проекту, "м'ясні господарства постійно створюють навантаження на планету", а страви з лабораторним рисом можуть виявитися "стійким способом отримання необхідних поживних речовин в умовах проблем, що наростають".
Крім того, якщо вірити вченим, такий лабораторний рис на вигляд не відрізняється від звичайного, але при приготуванні пахне одразу і м'ясом. Вуглеводи, вітаміни та інші речовини рису зберігаються, а клітини з м'ясом додають необхідний білок.
Також, як повернути віддалені контакти за 5 хвилин: простий лайфхак для Android.