Китайці розробили рис, який росте одразу з м'ясом: потрібно лише вибрати курка чи свинка

Китайці розробили рис, який росте одразу з м'ясом: потрібно лише вибрати курка чи свинка

Уявити складно, а зробити таке – практично нереально. Проте група китайських учених все ж таки змогла дійти своєї мети, і перетворила флору на фауну. Так, у Китаї вчені заявили про можливість вирощування м'ясних білків у зернах рису та представили це як екологічну альтернативу м'ясному виробництву.

Може це і фантазія, що точно перевірити мало в кого вийде, проте так пишуть у газеті South China Morning Post.

Метод лабораторний (поки не пройшов рецензування) та передбачає "вирощування м'ясних клітин прямо на рисових зернах".

Рис із м'ясом, фото: South China Morning Post

Так, якщо вірити статті, зерна рису попередньо спеціальним чином обробляються, а потім використовуються для вирощування тонких шарів курячих/свинячих клітин на поверхні самих зерен.

Чому рис?

Вчені відповідають: він сповнений клітковини та інших корисних речовин. Навіщо взагалі знадобилася подібна ініціатива? На думку дослідників цього проекту, "м'ясні господарства постійно створюють навантаження на планету", а страви з лабораторним рисом можуть виявитися "стійким способом отримання необхідних поживних речовин в умовах проблем, що наростають".

Рис із м'ясом, фото: South China Morning Post

Крім того, якщо вірити вченим, такий лабораторний рис на вигляд не відрізняється від звичайного, але при приготуванні пахне одразу і м'ясом. Вуглеводи, вітаміни та інші речовини рису зберігаються, а клітини з м'ясом додають необхідний білок.

Також, як повернути віддалені контакти за 5 хвилин: простий лайфхак для Android.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт

Людей предостерегли от выхода на пенсию: сразу станете старыми и больными