Краще, ніж торт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт українського пирога з яблуками

Краще, ніж торт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт українського пирога з яблуками

Переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати традиційний український соложеник – млинцевий торт із яблуками.

Для тіста нам знадобляться:

  • яйця - 5 шт.
  • борошно - 150 г
  • цукор - 50 г
  • молоко - 150 г
  • вершкове масло (розтоплене, не гаряче) - 100 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • дрібка солі

Для начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала такі інгредієнти:

  • яблука - 6 шт. (великі)
  • вершкове масло - 30 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • кориця - 1 ч.л.

Також треба зробити безе. Для цього беремо:

  • яєчні білки - 2 шт.
  • цукор - 120 г

Яйця для тіста розділяємо на білки та жовтки. Білки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна збиває з ванільним цукром і дрібкою солі до стійких піків.

В окремій мисці збиваємо жовтки з цукром, молоком і дрібкою солі, щоб маса стала світлішою та збільшилася в обʼємі. Додаємо борошно і знову збиваємо. Після цього додаємо розтоплене масло, збиті білки, збиваємо все до однорідності – і тісто готове.

Даємо тісту трішки відпочити, а потім смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні.

Щоб приготувати начинку, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна чистить яблука та нарізає їх невеликими кубиками. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло та обсмажуємо яблука до мʼякості. Далі додаємо цукор, корицю та доводимо яблука до карамельно-золотистого кольору.

Для безе "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна пропонує два варіанти: або просто збиваємо білки з цукром, або, якщо хочете, щоб верхівка була хрусткою, то можна злегка збити білки з цукром, прогріти суміш на паровій бані, а потім збити її до загустіння.

Тепер формуємо соложеник. На деко, застелене пергаментом, кладемо млинець, трішки безе, трішки яблучної начинки, і так чергуємо шари, кожного разу накладаючи начинку ближче до центру, щоб у результаті пиріг мав форму напівсфери.

Зверху "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змащує соложеник з усіх боків безе та випікає його в розігрітій до 210 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

«Настя кинула, тепер бомжує»: Потап вслід за керівницею МСЕК скупався в копійках

Володимир Кличко привіз бригадам на Донецький напрямок броньовик, дрони та системи РЕБ

Як обрати насіння і ґрунт для розсади на підвіконні: фермери розкрили всі нюанси

Головне за 5 жовтня: нова хвиля мобілізації, аномальна зима в Україні та оператори не зможуть забезпечити зв'язок

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: цього цілком достатньо

Дрон-дракон спалив ворожу позицію з подальшою детонацією БК

"Будемо взагалі виходити з шоку": українцям описали найгірший сценарій відключень на зиму

Цукерки ховати? Навіщо на жіночих трусиках пришивають "кишеньку", відповідь здивує всіх

«Як ідіотом, треба народитися»: Олена Кравець почула в словах легендарного Ступки про себе

Україна планує мобілізувати 200 тисяч чоловіків: "Туберкульоз, гепатит або ВІЛ..."

Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати

Співак Діля створив свій мем у відповідь на гучний скандал з керівницею МСЕК

Платити за труби доведеться навіть без опалення: чому так

Штурм Покровська: експерти спрогнозували, чи зможе армія Росії захопити місто найближчим часом

Кіло гарніру – лише 26 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони