Краще, ніж торт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт українського пирога з яблуками

Краще, ніж торт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт українського пирога з яблуками

Переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати традиційний український соложеник – млинцевий торт із яблуками.

Для тіста нам знадобляться:

  • яйця - 5 шт.
  • борошно - 150 г
  • цукор - 50 г
  • молоко - 150 г
  • вершкове масло (розтоплене, не гаряче) - 100 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • дрібка солі

Для начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала такі інгредієнти:

  • яблука - 6 шт. (великі)
  • вершкове масло - 30 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • кориця - 1 ч.л.

Також треба зробити безе. Для цього беремо:

  • яєчні білки - 2 шт.
  • цукор - 120 г

Яйця для тіста розділяємо на білки та жовтки. Білки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна збиває з ванільним цукром і дрібкою солі до стійких піків.

В окремій мисці збиваємо жовтки з цукром, молоком і дрібкою солі, щоб маса стала світлішою та збільшилася в обʼємі. Додаємо борошно і знову збиваємо. Після цього додаємо розтоплене масло, збиті білки, збиваємо все до однорідності – і тісто готове.

Даємо тісту трішки відпочити, а потім смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні.

Щоб приготувати начинку, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна чистить яблука та нарізає їх невеликими кубиками. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло та обсмажуємо яблука до мʼякості. Далі додаємо цукор, корицю та доводимо яблука до карамельно-золотистого кольору.

Для безе "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна пропонує два варіанти: або просто збиваємо білки з цукром, або, якщо хочете, щоб верхівка була хрусткою, то можна злегка збити білки з цукром, прогріти суміш на паровій бані, а потім збити її до загустіння.

Тепер формуємо соложеник. На деко, застелене пергаментом, кладемо млинець, трішки безе, трішки яблучної начинки, і так чергуємо шари, кожного разу накладаючи начинку ближче до центру, щоб у результаті пиріг мав форму напівсфери.

Зверху "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змащує соложеник з усіх боків безе та випікає його в розігрітій до 210 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ