Краще, ніж торт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт українського пирога з яблуками

Краще, ніж торт: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт українського пирога з яблуками

Переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати традиційний український соложеник – млинцевий торт із яблуками.

Для тіста нам знадобляться:

  • яйця - 5 шт.
  • борошно - 150 г
  • цукор - 50 г
  • молоко - 150 г
  • вершкове масло (розтоплене, не гаряче) - 100 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • дрібка солі

Для начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала такі інгредієнти:

  • яблука - 6 шт. (великі)
  • вершкове масло - 30 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • кориця - 1 ч.л.

Також треба зробити безе. Для цього беремо:

  • яєчні білки - 2 шт.
  • цукор - 120 г

Яйця для тіста розділяємо на білки та жовтки. Білки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна збиває з ванільним цукром і дрібкою солі до стійких піків.

В окремій мисці збиваємо жовтки з цукром, молоком і дрібкою солі, щоб маса стала світлішою та збільшилася в обʼємі. Додаємо борошно і знову збиваємо. Після цього додаємо розтоплене масло, збиті білки, збиваємо все до однорідності – і тісто готове.

Даємо тісту трішки відпочити, а потім смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні.

Щоб приготувати начинку, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна чистить яблука та нарізає їх невеликими кубиками. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло та обсмажуємо яблука до мʼякості. Далі додаємо цукор, корицю та доводимо яблука до карамельно-золотистого кольору.

Для безе "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна пропонує два варіанти: або просто збиваємо білки з цукром, або, якщо хочете, щоб верхівка була хрусткою, то можна злегка збити білки з цукром, прогріти суміш на паровій бані, а потім збити її до загустіння.

Тепер формуємо соложеник. На деко, застелене пергаментом, кладемо млинець, трішки безе, трішки яблучної начинки, і так чергуємо шари, кожного разу накладаючи начинку ближче до центру, щоб у результаті пиріг мав форму напівсфери.

Зверху "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змащує соложеник з усіх боків безе та випікає його в розігрітій до 210 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ