Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом
На своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали 3" Микола Люлько показав, як приготувати смачнющу запіканку а-ля лазанья.
Щоб приготувати таку запіканку, не доведеться купувати листи для лазаньї, які коштують досить дорого, а використаємо звичайні макарони з твердих сортів пшениці, і вийде так само смачно.
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько бере 1 кг пасти рігатоні (у формі трубок) та відварює її в киплячій підсоленій воді протягом 4-5 хвилин, а потім промиває холодною водою та вертикально ставить у форму для запікання діаметром 26 см.
Для соусу болоньєзе "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- олія - 40 г
- фарш зі свинини та яловичини - 700 г
- томатний соус з базиліком - 500 г
- вода - 200 г
- сухий часник - 10 г
- паприка копчена - 10 г
- перець чорний мелений - 5 г
- сіль - 10 г
- цукор - 20 г
На розігрітій пательні з олією обсмажуємо фарш, додаємо томатний соус, воду, сухий часник, паприку, сіль, перець, цукор і протушковуємо все разом кілька хвилин. Готовий соус "Мастер Шеф" Микола Люлько викладає зверху на макарони.
Також для запіканки нам треба приготувати соус бешамель. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько використовує:
- борошно - 10 г
- масло вершкове - 15 г
- молоко - 300 г
- сіль - 3 г
На пательні чи в сотейнику розтоплюємо масло. Додаємо борошно та обсмажуємо його, заливаємо молоко та, постійно помішуючи, доводимо соус до загустіння. Рівномірно викладаємо бешамель зверху на макарони з болоньєзе.
Зверху "Мастер Шеф" Микола Люлько додає 300 г тертого сиру моцарела, відправляє запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин – і готова.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.