Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом

Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом

На своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали 3" Микола Люлько показав, як приготувати смачнющу запіканку а-ля лазанья.

Щоб приготувати таку запіканку, не доведеться купувати листи для лазаньї, які коштують досить дорого, а використаємо звичайні макарони з твердих сортів пшениці, і вийде так само смачно.

Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько бере 1 кг пасти рігатоні (у формі трубок) та відварює її в киплячій підсоленій воді протягом 4-5 хвилин, а потім промиває холодною водою та вертикально ставить у форму для запікання діаметром 26 см.

Для соусу болоньєзе "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • олія - 40 г
  • фарш зі свинини та яловичини - 700 г
  • томатний соус з базиліком - 500 г
  • вода - 200 г
  • сухий часник - 10 г
  • паприка копчена - 10 г
  • перець чорний мелений - 5 г
  • сіль - 10 г
  • цукор - 20 г

На розігрітій пательні з олією обсмажуємо фарш, додаємо томатний соус, воду, сухий часник, паприку, сіль, перець, цукор і протушковуємо все разом кілька хвилин. Готовий соус "Мастер Шеф" Микола Люлько викладає зверху на макарони.

Також для запіканки нам треба приготувати соус бешамель. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько використовує:

  • борошно - 10 г
  • масло вершкове - 15 г
  • молоко - 300 г
  • сіль - 3 г

На пательні чи в сотейнику розтоплюємо масло. Додаємо борошно та обсмажуємо його, заливаємо молоко та, постійно помішуючи, доводимо соус до загустіння. Рівномірно викладаємо бешамель зверху на макарони з болоньєзе.

Зверху "Мастер Шеф" Микола Люлько додає 300 г тертого сиру моцарела, відправляє запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин – і готова.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Насичений на події понеділок: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 7 жовтня

Сніг 7 жовтня і кисле молоко на обличчя що потрібно, а що заборонено робити на Сергія, примети

"Жінка буде президентом...": відомий астролог визначив, що чекає на Україну взимку

Найсмачніші оладки з печінки: бюджетний рецепт від зірки "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи