Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом

Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом

На своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали 3" Микола Люлько показав, як приготувати смачнющу запіканку а-ля лазанья.

Щоб приготувати таку запіканку, не доведеться купувати листи для лазаньї, які коштують досить дорого, а використаємо звичайні макарони з твердих сортів пшениці, і вийде так само смачно.

Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько бере 1 кг пасти рігатоні (у формі трубок) та відварює її в киплячій підсоленій воді протягом 4-5 хвилин, а потім промиває холодною водою та вертикально ставить у форму для запікання діаметром 26 см.

Для соусу болоньєзе "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • олія - 40 г
  • фарш зі свинини та яловичини - 700 г
  • томатний соус з базиліком - 500 г
  • вода - 200 г
  • сухий часник - 10 г
  • паприка копчена - 10 г
  • перець чорний мелений - 5 г
  • сіль - 10 г
  • цукор - 20 г

На розігрітій пательні з олією обсмажуємо фарш, додаємо томатний соус, воду, сухий часник, паприку, сіль, перець, цукор і протушковуємо все разом кілька хвилин. Готовий соус "Мастер Шеф" Микола Люлько викладає зверху на макарони.

Також для запіканки нам треба приготувати соус бешамель. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько використовує:

  • борошно - 10 г
  • масло вершкове - 15 г
  • молоко - 300 г
  • сіль - 3 г

На пательні чи в сотейнику розтоплюємо масло. Додаємо борошно та обсмажуємо його, заливаємо молоко та, постійно помішуючи, доводимо соус до загустіння. Рівномірно викладаємо бешамель зверху на макарони з болоньєзе.

Зверху "Мастер Шеф" Микола Люлько додає 300 г тертого сиру моцарела, відправляє запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин – і готова.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Военным из СЗЧ позволят вернуться проще: какие изменения вводят

Украинцам приготовили очередное повышение: новые цены на оформление документов с октября

Невероятно вкусный крем-суп из тыквы: финалистка "Мастер Шеф" дала простой рецепт

Помощь или подстава? Что нужно сделать украинцам, чтобы из-за субсидий не было проблем с судом

Циклон накроет Украину: синоптик рассказал, какие области накроет непогода

Немедленно сообщите ТЦК: о каких изменениях должны знать военкоматы

Какие деревья нельзя обрезать, чтобы не потерять урожай: садоводы предупредили об опасности

"Новая почта" изменила правила: за что больше не будут брать деньги

Просветительский праздник со слезами на глазах: Николай Томенко рассказал о собственном учительском опыте

Досрочные пенсии по возрасту: кому не придется работать до 60 лет

Ягодный мини чизкейк: "Мастер Шеф" Лиза Глинская дала рецепт вкусного десерта

Не все так однозначно: как правильно чистить разные виды ковриков в авто

Украинцам доступен еще один вид пенсии: есть всего полгода на оформление

Цены на продукты вырастут на 30%: украинцам едва хватит на еду

Снег 7 октября и кислое молоко на лицо: что нужно, а что запрещено делать на Сергея, приметі