Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом

Краще за лазанью: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт макаронної запіканки з мʼясом

На своїй сторінці в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали 3" Микола Люлько показав, як приготувати смачнющу запіканку а-ля лазанья.

Щоб приготувати таку запіканку, не доведеться купувати листи для лазаньї, які коштують досить дорого, а використаємо звичайні макарони з твердих сортів пшениці, і вийде так само смачно.

Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько бере 1 кг пасти рігатоні (у формі трубок) та відварює її в киплячій підсоленій воді протягом 4-5 хвилин, а потім промиває холодною водою та вертикально ставить у форму для запікання діаметром 26 см.

Для соусу болоньєзе "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • олія - 40 г
  • фарш зі свинини та яловичини - 700 г
  • томатний соус з базиліком - 500 г
  • вода - 200 г
  • сухий часник - 10 г
  • паприка копчена - 10 г
  • перець чорний мелений - 5 г
  • сіль - 10 г
  • цукор - 20 г

На розігрітій пательні з олією обсмажуємо фарш, додаємо томатний соус, воду, сухий часник, паприку, сіль, перець, цукор і протушковуємо все разом кілька хвилин. Готовий соус "Мастер Шеф" Микола Люлько викладає зверху на макарони.

Також для запіканки нам треба приготувати соус бешамель. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько використовує:

  • борошно - 10 г
  • масло вершкове - 15 г
  • молоко - 300 г
  • сіль - 3 г

На пательні чи в сотейнику розтоплюємо масло. Додаємо борошно та обсмажуємо його, заливаємо молоко та, постійно помішуючи, доводимо соус до загустіння. Рівномірно викладаємо бешамель зверху на макарони з болоньєзе.

Зверху "Мастер Шеф" Микола Люлько додає 300 г тертого сиру моцарела, відправляє запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин – і готова.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ