Краще за шаурму: рецепт смачної та соковитої скумбрії в лаваші
Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати неймовірно смачну та соковиту скумбрію в лаваші.
"Взагалі традиційно балик екмек готується в хлібі, але рецепт також адаптували для лаваша. І, якщо чесно, так мені подобається більше. Це дуже смачне поєднання. Якщо немає скумбрії - то можете використовувати іншу жирну рибку", – розповіла кулінар.
На дві порції балик екмек нам знадобляться такі інгредієнти:
- лаваш - 1 великий
- скумбрія - 1 шт.
- помідори - 2 шт. середнього розміру
- цибуля - 1 велика або 2 маленькі
- лимонний сік - 2 ст.л.
- олія - 2 ст.л.
- гірчиця - 1 ч.л.
- соєвий соус - 2 ст.л.
- сушене орегано - за бажанням
У скумбрії відрізаємо голову, хвіст, плавці, видаляємо нутрощі, хребет, щоб у нас вийшло два філе. Зачищаємо філе скумбрії від кісточок і шкірки.
Для маринаду змішуємо лимонний сік, соєвий соус, гірчицю та олію. Половиною маринаду змащуємо філе скумбрії, посипаємо орегано та лишаемо маринуватися хвилин на 10, а решту маринаду використаємо пізніше як соус.
На сухій розігрітій сковороді обсмажуємо філе скумбрії приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку.
Помідори та цибулю нарізаємо тоненькими кільцями. Лаваш розрізаємо навпіл. Змащуємо лаваш маринадом, на край викладаємо нарізані помідори та цибулю, ціле філе скумбрії та загортаємо в рол. Так само формуємо другий балик екмек.
Смажимо скумбрію в лаваші на сухій сковороді або на грилі з обох боків до золотистості і можна насолоджуватися.