Краще за шаурму: шеф-кухар дала рецепт швидкої та неймовірно смачної закуски
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями рецептом смачної, швидкої в приготуванні та досить корисної страви, яка замінить шаурму – кесадильї з куркою.
"Ідеальна вечеря чи обід. Швидко, смачно і можна сказати, що навіть корисно", – розповіла шеф-кухар.
Для маринаду курки та соусу нам знадобиться:
- курка (філе стегна) - 4 шт.
- сметана - 150 г
- часник сухий - 0,5 ст.л.
- паприка копчена - дрібка
- сіль - дрібка
- чилі перець - за смаком
- сік лайму чи лимону - 1 ч.л.
Крім того, нам знадобляться такі інгредієнти:
- тортильї - 6 шт. (маленькі)
- перець болгарський - 0,5 шт.
- цибуля Марс - 0,5 шт.
- сир чеддер - 150 г
- помідор - 0,5 шт.
"Ви ж розумієте, що додати можна багато що. Кукурудзу чи боби. Або замінити курку на телячий фарш. Буде смачно! Експериментуйте!", – радить шеф-кухар.
Змішуємо сметану з сухим часником, паприкою, сіллю, чилі та лимонним соком. Кілька столових ложок суміші додаємо до мʼяса як маринад, а решту лишаємо як соус.
Поки курка маринується, підготуємо решту інгредієнтів. Солодкий перець і цибулю нарізаємо кубиками. З помідора видаляємо водянисту частину з насінням і також нарізаємо кубиками. Сир натираємо на тертці.
Замариновану курку обсмажуємо до готовності, а потім нарізаємо на шматочки.
Тортильї змащуємо сметанним соусом, додаємо тертий сир, овочі, курку, ще трохи сиру та складаємо навпіл. Обсмажуємо тортильї на добре розігрітій сковороді – і наші кесадильї готові.