Краще звичайного пирога: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт особливої запіканки з сиром та м'ясом
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила поділитися смачним рецептом картопляної рулет-запіканки з м'ясом та сиром сулугуні. "Мастер Шеф" Литвинова запевняє, такий варіант приготування трохи складніший, ніж звичайні пиріжки або стандартна запіканка з картоплею, проте набагато смачніша.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі,
- 500 г м'яса (вашої переваги),
- 1-2 ст. ложки муки,
- 100 г цибулі,
- 3 ст. ложки молока,
- 2 яйця,
- 150-200 г сиру сулугуні,
- Олія (для рук),
- 50 г кропу або петрушки,
- 1/2 ч. ложки солі,
- 1/2 ч. ложки перцю.
Приготування:
Підготовка інгредієнтів: Почнемо з картоплі. Очистіть, вимийте і наріжте кубиками. М'ясо також поріжте невеликими шматочками. Цибулю дрібно наріжте. Приготуйте кріп або петрушку, дрібно нарубавши, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Обробка м'яса: Обсмажуйте м'ясо на сковороді до золотистої кірки. Додайте нашатковану цибулю і продовжуйте готувати до м'якості цибулі. Посоліть, поперчіть до смаку.
Пюре з картоплі: Варіть картоплю до готовності, потім приготуйте пюре, додавши олію та молоко. Посоліть та поперчіть, розповідає "Майстер Шеф" Литвинова.
Підготовка тесту: У готове картопляне пюре додайте борошно та яйця, добре перемішайте. Тісто готове.
Збір та запікання: Розкотіть тісто на плоскій поверхні, покладіть зверху м'ясо з цибулею, посипте тертим сиром і кропом (петрушкою). Акуратно поверніть у рулет.
Запікання в духовці: "Мастер Шеф" Литвинова додає, покладіть рулет у форму для запікання, змастіть олією. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин або до золотистої кірки.
Подача та нарізка: Дайте рулету трохи охолонути, потім наріжте гарні порції. Подавайте із соусом або свіжими овочами.