Кухар показав, як зварити смачний та розсипчастий рис: "Навчили індуси"

Кухар показав, як зварити смачний та розсипчастий рис: "Навчили індуси"

Як зварити рис – здавалося б, дуже просте питання, відповідь на яке знає будь-яка господиня. Але є спосіб, завдяки якому цей корисний злак стане ще більш смачним.

«Найпростіший і найкрутіший спосіб варіння рису. Мене навчили колись індуси, а я ділюся з вами», - розповів відомий кухар Олександр Огородніков, показуючи на своїй сторінці Інстаграм, як зварити рис, щоб він був ще смачнішим.

Як варити рис.

Кухар порадив підготувати такі інгредієнти - 1.5 л води, 2 ч.л. солі (без гірки), 1 палочка кориці (за бажанням), 2 лаврових (за бажанням), 200 грамів рису, 2 ст.л. оливкової олії.

Хід приготування рису – у каструлю налити воду, додати сіль, лавровий лист, корицю. Довести до кипіння.

Засипати в каструлю рис, перемішати. За дві хвилини перемішати знову. Варити 10 хвилин.

Рис процідити через сито, вийняти лавровий лист і корицю.

Додати оливкову олію.

Також кухар відповів на питання, щодо промивання рису перед приготуванням:

«З пачки, можете разочок промити, зайвим не буде».

Як варити рис.

У свою чергу підписники на сторінку кухаря теж вирішили поділитися своїми порадами, як зварити рис:

«Японці рекомендують промивати рис 5-7 разів для очищення!»,

«Мию рис до прозорої води»,

«А я ніколи так не варю, і тут в Португалії варять рис не так. Дуже смачний получається, і не паришся. Чуть олійки, підсмажити цибульку до золотистого кольору, по бажанню моркву, кидаєте склянку рису,помішали і вливаєте дві склянки окропу, лаврушка, сіль, помішали і все. Не мішаємо більше. Закипів, п'ять хвилин і на маленький вогонь до випарення води. Все, смачного».

Як варити рис.

Ще один підписник розповів про результат варки рису за рецептом Огороднікова:

«Зварив точнісінько по рецепту, який надав автор. Попередньо промив. Рис був басматі. Зварився за 10 хв! Дуже смачний та розсипчастий!... Автор дякую ще раз за легкий та смачний рецепт!».

Скільки варити гречку, щоб була смачною і розсипчастою - готують не тільки каші.

І ніякого хліба - Ольга Сумська розкрила рецепт соковитих котлет.

Корисно і поживно - Джамала розповіла чудовий рецепт сніданку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Школярі ще й досі бояться: педагог розкрив приховану проблему української освіти

Доктор Комаровський пояснив, чи допоможе алкоголь при застуді: у чому головна небезпека

ЗСУ вдарили по аеродрому в Липецькій області та військовому заводу в Нижньогородській області РФ - Генштаб

Важливі документи для українців у Польщі: які папери відчинять усі двері

Гарбузове печиво з "Гаррі Поттера": переможниця "Мастер Шеф" розкрила рецепт

Франція передасть Україні артсистеми Caesar за гроші із заморожених активів РФ

Олександра Зарицька зізналася, що тато був засмучений через її вибір нареченого: "Просто лежить відпочиває"

Monobank повідомив про важливі зміни: картки просто закриють

Пенсіонери можуть залишитися без виплат: варто виконати кілька дій, щоб цього не сталося

На Дніпропетровщині невідомі пошкодили залізничне обладнання: розклад руху поїздів змінено

Понад 11 000 гривень на дитину: в Україні почнуть виплачувати нову допомогу

Міністр Світлана Гринчук розповіла про консолідацію світової спільноти заради досягнення екологічної безпеки в Україні

Політолог Валентин Гайдай: Майя Санду переорієнтовується на Москву?

Валентин Гайдай: Мая Санду переорієнтовується на Москву?

Валентин Гайдай: Мая Санду переориентируется на Москву?