Кухар показав, як зварити смачний та розсипчастий рис: "Навчили індуси"

Кухар показав, як зварити смачний та розсипчастий рис: "Навчили індуси"

Як зварити рис – здавалося б, дуже просте питання, відповідь на яке знає будь-яка господиня. Але є спосіб, завдяки якому цей корисний злак стане ще більш смачним.

«Найпростіший і найкрутіший спосіб варіння рису. Мене навчили колись індуси, а я ділюся з вами», - розповів відомий кухар Олександр Огородніков, показуючи на своїй сторінці Інстаграм, як зварити рис, щоб він був ще смачнішим.

Як варити рис.

Кухар порадив підготувати такі інгредієнти - 1.5 л води, 2 ч.л. солі (без гірки), 1 палочка кориці (за бажанням), 2 лаврових (за бажанням), 200 грамів рису, 2 ст.л. оливкової олії.

Хід приготування рису – у каструлю налити воду, додати сіль, лавровий лист, корицю. Довести до кипіння.

Засипати в каструлю рис, перемішати. За дві хвилини перемішати знову. Варити 10 хвилин.

Рис процідити через сито, вийняти лавровий лист і корицю.

Додати оливкову олію.

Також кухар відповів на питання, щодо промивання рису перед приготуванням:

«З пачки, можете разочок промити, зайвим не буде».

Як варити рис.

У свою чергу підписники на сторінку кухаря теж вирішили поділитися своїми порадами, як зварити рис:

«Японці рекомендують промивати рис 5-7 разів для очищення!»,

«Мию рис до прозорої води»,

«А я ніколи так не варю, і тут в Португалії варять рис не так. Дуже смачний получається, і не паришся. Чуть олійки, підсмажити цибульку до золотистого кольору, по бажанню моркву, кидаєте склянку рису,помішали і вливаєте дві склянки окропу, лаврушка, сіль, помішали і все. Не мішаємо більше. Закипів, п'ять хвилин і на маленький вогонь до випарення води. Все, смачного».

Як варити рис.

Ще один підписник розповів про результат варки рису за рецептом Огороднікова:

«Зварив точнісінько по рецепту, який надав автор. Попередньо промив. Рис був басматі. Зварився за 10 хв! Дуже смачний та розсипчастий!... Автор дякую ще раз за легкий та смачний рецепт!».

Скільки варити гречку, щоб була смачною і розсипчастою - готують не тільки каші.

І ніякого хліба - Ольга Сумська розкрила рецепт соковитих котлет.

Корисно і поживно - Джамала розповіла чудовий рецепт сніданку.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ