Кухар показав, як зварити смачний та розсипчастий рис: "Навчили індуси"

Кухар показав, як зварити смачний та розсипчастий рис: "Навчили індуси"

Як зварити рис – здавалося б, дуже просте питання, відповідь на яке знає будь-яка господиня. Але є спосіб, завдяки якому цей корисний злак стане ще більш смачним.

«Найпростіший і найкрутіший спосіб варіння рису. Мене навчили колись індуси, а я ділюся з вами», - розповів відомий кухар Олександр Огородніков, показуючи на своїй сторінці Інстаграм, як зварити рис, щоб він був ще смачнішим.

Як варити рис.

Кухар порадив підготувати такі інгредієнти - 1.5 л води, 2 ч.л. солі (без гірки), 1 палочка кориці (за бажанням), 2 лаврових (за бажанням), 200 грамів рису, 2 ст.л. оливкової олії.

Хід приготування рису – у каструлю налити воду, додати сіль, лавровий лист, корицю. Довести до кипіння.

Засипати в каструлю рис, перемішати. За дві хвилини перемішати знову. Варити 10 хвилин.

Рис процідити через сито, вийняти лавровий лист і корицю.

Додати оливкову олію.

Також кухар відповів на питання, щодо промивання рису перед приготуванням:

«З пачки, можете разочок промити, зайвим не буде».

Як варити рис.

У свою чергу підписники на сторінку кухаря теж вирішили поділитися своїми порадами, як зварити рис:

«Японці рекомендують промивати рис 5-7 разів для очищення!»,

«Мию рис до прозорої води»,

«А я ніколи так не варю, і тут в Португалії варять рис не так. Дуже смачний получається, і не паришся. Чуть олійки, підсмажити цибульку до золотистого кольору, по бажанню моркву, кидаєте склянку рису,помішали і вливаєте дві склянки окропу, лаврушка, сіль, помішали і все. Не мішаємо більше. Закипів, п'ять хвилин і на маленький вогонь до випарення води. Все, смачного».

Як варити рис.

Ще один підписник розповів про результат варки рису за рецептом Огороднікова:

«Зварив точнісінько по рецепту, який надав автор. Попередньо промив. Рис був басматі. Зварився за 10 хв! Дуже смачний та розсипчастий!... Автор дякую ще раз за легкий та смачний рецепт!».

Скільки варити гречку, щоб була смачною і розсипчастою - готують не тільки каші.

І ніякого хліба - Ольга Сумська розкрила рецепт соковитих котлет.

Корисно і поживно - Джамала розповіла чудовий рецепт сніданку.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Мобилизация женщин неизбежна: эксперты указали, куда будут отправлять служить

Чем подкормить землю осенью, чтобы иметь рекордный урожай в следующем году: уловки хозяев

Нужен ядерный зонтик Соединенных Штатов, - военный эксперт о гарантиях безопасности Украины

Руководитель прокуратуры в 42 года получает 785 000 грн пенсии: разобраться почему – не выходит

Значительная часть украинцев может выйти на пенсию раньше: в ПФУ сообщили, для кого это возможно

В оккупированном Таврийске проблемы с питьевой водой

В Украине ужесточили контроль: что нужно знать работодателям о трудоустройстве иностранцев

Как приготовить вкусную и нежную яичницу: кулинар поделилась идеальным рецептом яиц

Какие доплаты получат пенсионеры в 2025 году

Владельцы "кредиток" от ПриватБанка бьют тревогу: можно разориться на ровном месте

Главное за 20 октября: ТЦК будут вручать не только повестки, бронирование прекратили, а с водой будут перебои

Гороскоп на неделю 21-27 октября: в сфере отношений, финансов и саморазвития произойдут изменения

Украинцам помогут оплатить коммунальные счета

В ПФУ обновили список получателей субсидии: податься могут несколько категорий

Россия не вернула Украине тело журналистки Рощиной