Легендарна класика: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт знаменитих українських котлет із куркою

Легендарна класика: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт знаменитих українських котлет із куркою

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів в Інстаграм, як приготувати котлету по-київськи із зеленню. Такий варіант добре підходить не лише для пюре, вважає Ярославський.

Інгредієнти:

  • 80-100 г курячого філе без кісток
  • 18-20 г вершкового масла
  • 2 г свіжої зелені (кріп, петрушка або інші трави на ваш вибір)
  • Панірувальні сухарі
  • Яйця для паніровки
  • Погано почуватися
  • Олія для смаження (мінімум 700 г)
  • Сіль та перець за смаком

Інструкції:

Підготуйте крихти для панування, підсушивши хліб і подрібнивши його до стану крихт. Розділіть їх на дві порції: одна використовуватиметься для панування, а інша для набивання всередину котлети, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.

Відокремте невелику частину філе і позбавтеся зайвих прожилок. Розріжте решту філе на дві рівні частини і трохи відбийте їх, щоб зробити більш ніжними та тонкими.

Подрібніть свіжу зелень (кріп, петрушку чи інші) і наріжте вершкове масло|мастило| на невеликі шматочки. Загорніть кожен шматочок олії в зелень, щоб створити овальні кульки. Поставте їх у морозильник, щоб охолонули.

"Мастер Шеф" Ярославський розповідає, на кожен шматок філе покладіть по овальному шматочку вершкового масла із зеленню та акуратно загорніть філе в рулетик.

Помістіть котлети в морозильник, щоб вони застигли, але не замерзли. Вони мають стати холодними та добре утримувати форму.

У глибокій тарілці змішайте яйця з водою та ретельно збийте вилкою. В іншій тарілці підготуйте борошно, а в третій – хлібні крихти для паніровки.

Приготуйте котлети до паніровки: обваляйте кожну спочатку у борошні, потім обмажте яйцем, потім обваляйте у хлібних крихтах. Повторіть процес обмазування в яйці та панування в крихтах ще раз, радить "Мастер Шеф" Ярославський.

Розігрійте олію для смаження до 180 градусів Цельсія. Обсмажуйте котлети по 1-2 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть золотистими та хрусткими.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як підтримати імунітет восени: п'ять здорових звичок від фахівців

Штори в офіс Кличка, "золоті" квитанції та шредери: що закуповує Київ на тлі війни

Подорожчання бензину: експерти розкрили, чого чекати

Рецепт ідеального львівського сирника від зірки "Мастер Шеф": дуже смачний і ніжний

Це не мода – це помилка: медик пояснив, чому чоловіки лисіють

Заморозки до -5: синоптики дали прогноз погоди на вихідні

Школи відмовляються від уроків патріотичного виховання: що будуть робити

Доктор Комаровський пояснив, як боротися з алергією на холод: прості, але робочі методи

Гелловін-2024: що це за свято, чому багато хто пов'язує його з бісами та головні традиції

За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами

Булочки з яблуками за 15 хвилин: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав простий рецепт

7 років нещасть не буде: що потрібно зробити з розбитим дзеркалом, щоб уберегти себе від біди

Мобілізація жінок і пенсіонерів: військовий пояснив, що це доведеться зробити

Більше не доведеться платити: що переселенцям доступно безкоштовно

Про кого не можна говорити погано 19 жовтня і яких тварин не можна чіпати: прикмети та заборони на Іоанна та Уара