Легендарна класика: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт знаменитих українських котлет із куркою

Легендарна класика: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт знаменитих українських котлет із куркою

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів в Інстаграм, як приготувати котлету по-київськи із зеленню. Такий варіант добре підходить не лише для пюре, вважає Ярославський.

Інгредієнти:

  • 80-100 г курячого філе без кісток
  • 18-20 г вершкового масла
  • 2 г свіжої зелені (кріп, петрушка або інші трави на ваш вибір)
  • Панірувальні сухарі
  • Яйця для паніровки
  • Погано почуватися
  • Олія для смаження (мінімум 700 г)
  • Сіль та перець за смаком

Інструкції:

Підготуйте крихти для панування, підсушивши хліб і подрібнивши його до стану крихт. Розділіть їх на дві порції: одна використовуватиметься для панування, а інша для набивання всередину котлети, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.

Відокремте невелику частину філе і позбавтеся зайвих прожилок. Розріжте решту філе на дві рівні частини і трохи відбийте їх, щоб зробити більш ніжними та тонкими.

Подрібніть свіжу зелень (кріп, петрушку чи інші) і наріжте вершкове масло|мастило| на невеликі шматочки. Загорніть кожен шматочок олії в зелень, щоб створити овальні кульки. Поставте їх у морозильник, щоб охолонули.

"Мастер Шеф" Ярославський розповідає, на кожен шматок філе покладіть по овальному шматочку вершкового масла із зеленню та акуратно загорніть філе в рулетик.

Помістіть котлети в морозильник, щоб вони застигли, але не замерзли. Вони мають стати холодними та добре утримувати форму.

У глибокій тарілці змішайте яйця з водою та ретельно збийте вилкою. В іншій тарілці підготуйте борошно, а в третій – хлібні крихти для паніровки.

Приготуйте котлети до паніровки: обваляйте кожну спочатку у борошні, потім обмажте яйцем, потім обваляйте у хлібних крихтах. Повторіть процес обмазування в яйці та панування в крихтах ще раз, радить "Мастер Шеф" Ярославський.

Розігрійте олію для смаження до 180 градусів Цельсія. Обсмажуйте котлети по 1-2 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть золотистими та хрусткими.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ