Легендарне печиво "Горішки" на вашій кухні: найточніший рецепт і смак, як у дитинстві
Зі звичайних інгредієнтів можна приготувати смачне печиво, яке стане доповненням до чаювання.
Це печиво горішки зі згущеним молоком. Слід сказати, що приготувати їх зможе будь-яка господиня: знадобиться бажання та форма для печива.
Для приготування слід підготувати продукти:
- Яйця – 2 штуки (якщо невеликі, то 3);
- Вершкове масло – 200 грамів;
- Борошно – 500 г;
- Цукор – 120 г;
- Сіль - щіпка;
- Ванільний цукор – 1 пачка;
- Варене згущене молоко – 2 банки;
- Розпушувач – чверть чайної ложки.
Після підготовки складових можна розпочинати приготування. У глибокій мисці розбиваємо яйця, додаємо ванільний цукор, звичайний цукор та дрібку солі. Все потрібно перемішати за допомогою віночка.
До борошна слід додати розпушувач, просіяти та ввести у вершково-яєчну масу. Борошно слід вводити кілька разів, ретельно перемішуючи суміш. Як тільки масу важко перемішувати, слід викласти на поверхню і почати вимішувати. Слід пам'ятати, що борошном таке тісто не можна забивати, воно стане дуже жорстким. Після вимішування тісто потрібно покласти в миску або пакет і помістити в холодильник на одну годину.
У кожну форму потрібно викласти по невеликій кількості тіста, надлишки треба прибрати. У духовці заповнені формі повинні бути 10-12 хвилин на 180 градусах. Горішки мають набути золотистого кольору.
Після застигання слід наповнити кожну половинку згущеним молоком і з'єднати половинки форм.
Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.