Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, що ванільний аромат та насолода бананів у поєднанні з багатим карамельним соусом та хрусткими горіхами роблять цей десерт ідеальним для затишного вечора.

Інгредієнти для пирога:

  • 300 г стиглих бананів (приблизно 2-3 штуки)
  • 100 г тростинного (коричневого) цукру (приблизно 4 ст.л. з гіркою)
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 80 мл молока (близько 5 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 100 г яєць (приблизно 2 яйця)
  • 200 г борошна (близько 6,5 ст. л. з гіркою)
  • 6 г розпушувача (2 ч. л. без гірки)
  • 1 г солі (приблизно 1/5 ч. л.)
  • Ванільний цукор за смаком

Інгредієнти для карамельного соусу:

  • 100 г цукру (близько 4 ст. л. з гіркою)
  • Ваніль або ванільний цукор до смаку
  • 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
  • 2 г солі (приблизно 2/5 ч. л.)
  • 30 г вершкового масла (жирністю 82%)

Приготування пирога:

Очистіть банани і розімніть їх у пюре. Збийте яйця з тростинним цукром до легкої пінистої маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розтопіть вершкове масло і додайте його до яєчно-цукрової суміші, потім влийте молоко і ретельно перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Введіть сухі інгредієнти в рідку суміш, додавши пюре з бананів та ванільний цукор.

"Мастер Шеф" Глинська додала, розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть форму для випікання пергаментним папером або змастіть маслом. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 40-45 хвилин до золотистої скориночки. Готовність перевірте шпажкою – вона має виходити сухою.

У сотейнику розтопіть цукор на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він стане золотистим і рідким. Акуратно влийте вершки, продовжуючи помішувати, потім додайте сіль та ваніль. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.

Зніміть соус карамельний з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції. Дайте банановому пирогові трохи охолонути, потім полийте його теплим карамельним соусом. Посипте горіхами за бажанням та подавайте до столу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ