Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, що ванільний аромат та насолода бананів у поєднанні з багатим карамельним соусом та хрусткими горіхами роблять цей десерт ідеальним для затишного вечора.

Інгредієнти для пирога:

  • 300 г стиглих бананів (приблизно 2-3 штуки)
  • 100 г тростинного (коричневого) цукру (приблизно 4 ст.л. з гіркою)
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 80 мл молока (близько 5 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 100 г яєць (приблизно 2 яйця)
  • 200 г борошна (близько 6,5 ст. л. з гіркою)
  • 6 г розпушувача (2 ч. л. без гірки)
  • 1 г солі (приблизно 1/5 ч. л.)
  • Ванільний цукор за смаком

Інгредієнти для карамельного соусу:

  • 100 г цукру (близько 4 ст. л. з гіркою)
  • Ваніль або ванільний цукор до смаку
  • 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
  • 2 г солі (приблизно 2/5 ч. л.)
  • 30 г вершкового масла (жирністю 82%)

Приготування пирога:

Очистіть банани і розімніть їх у пюре. Збийте яйця з тростинним цукром до легкої пінистої маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розтопіть вершкове масло і додайте його до яєчно-цукрової суміші, потім влийте молоко і ретельно перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Введіть сухі інгредієнти в рідку суміш, додавши пюре з бананів та ванільний цукор.

"Мастер Шеф" Глинська додала, розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть форму для випікання пергаментним папером або змастіть маслом. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 40-45 хвилин до золотистої скориночки. Готовність перевірте шпажкою – вона має виходити сухою.

У сотейнику розтопіть цукор на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він стане золотистим і рідким. Акуратно влийте вершки, продовжуючи помішувати, потім додайте сіль та ваніль. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.

Зніміть соус карамельний з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції. Дайте банановому пирогові трохи охолонути, потім полийте його теплим карамельним соусом. Посипте горіхами за бажанням та подавайте до столу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Мобільні оператори на межі зриву через вимоги НЦУ: це серйозно позначиться на нашому зв'язку взимку

Смачнющі курячі крильця в духовці: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"

В Україні п'ять областей накриють зливи - названо дату

Осінь – ідеальний час для підживлення: що порадує груші та яблуні, врожай буде рекордним

ЗСУ вдарили Storm Shadow та GMLRS по трьох командних пунктах росіян

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Ліміт на посилки планують різко урізати: за дешеві товари доведеться доплачувати, деталі

В столиці пройшов перший всеукраїнський форум Нацспротив-2024: оголошено Меморандум про розвиток національного спротиву

Лише 15 грн за кіло: супермаркети різко знизили ціни на моркву, цибулю та буряк

Оголошено Меморандум про розвиток нацспротиву в Україні

В Одесі матюклива чиновниця влипла у скандал через напад на водія маршрутки

Діра у бюджеті України: чи знайдуться гроші для виплати "зимових" субсидій

Тоненькі та смачні млинці на молоці: ресторатор поділився фірмовим рецептом

У Харкові жінка вмерла після сеансу у "косметолога": всі деталі трагедії

"Підготовка населення має стати масовою": в Києві пройшов перший всеукраїнський форум Нацспротив-2024