Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами
Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, що ванільний аромат та насолода бананів у поєднанні з багатим карамельним соусом та хрусткими горіхами роблять цей десерт ідеальним для затишного вечора.
Інгредієнти для пирога:
- 300 г стиглих бананів (приблизно 2-3 штуки)
- 100 г тростинного (коричневого) цукру (приблизно 4 ст.л. з гіркою)
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 80 мл молока (близько 5 ст. л. + 1 ч. л.)
- 100 г яєць (приблизно 2 яйця)
- 200 г борошна (близько 6,5 ст. л. з гіркою)
- 6 г розпушувача (2 ч. л. без гірки)
- 1 г солі (приблизно 1/5 ч. л.)
- Ванільний цукор за смаком
Інгредієнти для карамельного соусу:
- 100 г цукру (близько 4 ст. л. з гіркою)
- Ваніль або ванільний цукор до смаку
- 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
- 2 г солі (приблизно 2/5 ч. л.)
- 30 г вершкового масла (жирністю 82%)
Приготування пирога:
Очистіть банани і розімніть їх у пюре. Збийте яйця з тростинним цукром до легкої пінистої маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Розтопіть вершкове масло і додайте його до яєчно-цукрової суміші, потім влийте молоко і ретельно перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Введіть сухі інгредієнти в рідку суміш, додавши пюре з бананів та ванільний цукор.
"Мастер Шеф" Глинська додала, розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть форму для випікання пергаментним папером або змастіть маслом. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 40-45 хвилин до золотистої скориночки. Готовність перевірте шпажкою – вона має виходити сухою.
У сотейнику розтопіть цукор на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він стане золотистим і рідким. Акуратно влийте вершки, продовжуючи помішувати, потім додайте сіль та ваніль. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.
Зніміть соус карамельний з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції. Дайте банановому пирогові трохи охолонути, потім полийте його теплим карамельним соусом. Посипте горіхами за бажанням та подавайте до столу.