Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, що ванільний аромат та насолода бананів у поєднанні з багатим карамельним соусом та хрусткими горіхами роблять цей десерт ідеальним для затишного вечора.

Інгредієнти для пирога:

  • 300 г стиглих бананів (приблизно 2-3 штуки)
  • 100 г тростинного (коричневого) цукру (приблизно 4 ст.л. з гіркою)
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 80 мл молока (близько 5 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 100 г яєць (приблизно 2 яйця)
  • 200 г борошна (близько 6,5 ст. л. з гіркою)
  • 6 г розпушувача (2 ч. л. без гірки)
  • 1 г солі (приблизно 1/5 ч. л.)
  • Ванільний цукор за смаком

Інгредієнти для карамельного соусу:

  • 100 г цукру (близько 4 ст. л. з гіркою)
  • Ваніль або ванільний цукор до смаку
  • 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
  • 2 г солі (приблизно 2/5 ч. л.)
  • 30 г вершкового масла (жирністю 82%)

Приготування пирога:

Очистіть банани і розімніть їх у пюре. Збийте яйця з тростинним цукром до легкої пінистої маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розтопіть вершкове масло і додайте його до яєчно-цукрової суміші, потім влийте молоко і ретельно перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Введіть сухі інгредієнти в рідку суміш, додавши пюре з бананів та ванільний цукор.

"Мастер Шеф" Глинська додала, розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть форму для випікання пергаментним папером або змастіть маслом. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 40-45 хвилин до золотистої скориночки. Готовність перевірте шпажкою – вона має виходити сухою.

У сотейнику розтопіть цукор на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він стане золотистим і рідким. Акуратно влийте вершки, продовжуючи помішувати, потім додайте сіль та ваніль. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.

Зніміть соус карамельний з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції. Дайте банановому пирогові трохи охолонути, потім полийте його теплим карамельним соусом. Посипте горіхами за бажанням та подавайте до столу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

БФ "Надежда" и фонда "Рідна країна" Николая Томенко передали боевой автомобиль с трейлером спецподразделения "Омега"

Обслуживание газовых приборов: это точно в ваших интересах

Сочная курочка Цезарь: как сделать вкусный ужин с хрустящей курицей и соусом

Осенние цены на витамины: во сколько обойдутся яблоки, виноград и бананы

"Минфин предлагает просто забрать эти деньги": зарплаты украинцев резко снизятся уже в октябре

Оккупанты казнили четырех украинских военных на территории агрегатного завода в Волчанске

Эти девушки точно выйдут замуж в 2025: обладательницы 6 имен смогут примерить белое платье

ГБР задержало руководительницу МСЭК из Хмельницкой области

Начальник ТЦК назвал "бусификацию" мифом: украинцы в комментариях шокированы

Быстрый рецепт запеченных яблок: получается очень вкусный и полезный десерт

Российский военкор столкнулся с лицом «русского мира»

Преследователей ждет жесткое наказание: сталкерам не дадут спокойной жизни

Российский самолет или БПЛА «Охотник»: какова альтернативная версия

Как сэкономить тысячи гривен на оплате "голубого топлива": инструкция от "Нафтогаза"

Курс валют хотят считать по-другому: НБУ готовит изменения в расчете гривны к другим валютам