Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Легкий та смачний десерт для всієї родини: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт бананового пирога з горіхами

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася, що ванільний аромат та насолода бананів у поєднанні з багатим карамельним соусом та хрусткими горіхами роблять цей десерт ідеальним для затишного вечора.

Інгредієнти для пирога:

  • 300 г стиглих бананів (приблизно 2-3 штуки)
  • 100 г тростинного (коричневого) цукру (приблизно 4 ст.л. з гіркою)
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 80 мл молока (близько 5 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 100 г яєць (приблизно 2 яйця)
  • 200 г борошна (близько 6,5 ст. л. з гіркою)
  • 6 г розпушувача (2 ч. л. без гірки)
  • 1 г солі (приблизно 1/5 ч. л.)
  • Ванільний цукор за смаком

Інгредієнти для карамельного соусу:

  • 100 г цукру (близько 4 ст. л. з гіркою)
  • Ваніль або ванільний цукор до смаку
  • 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
  • 2 г солі (приблизно 2/5 ч. л.)
  • 30 г вершкового масла (жирністю 82%)

Приготування пирога:

Очистіть банани і розімніть їх у пюре. Збийте яйця з тростинним цукром до легкої пінистої маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розтопіть вершкове масло і додайте його до яєчно-цукрової суміші, потім влийте молоко і ретельно перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Введіть сухі інгредієнти в рідку суміш, додавши пюре з бананів та ванільний цукор.

"Мастер Шеф" Глинська додала, розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть форму для випікання пергаментним папером або змастіть маслом. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 40-45 хвилин до золотистої скориночки. Готовність перевірте шпажкою – вона має виходити сухою.

У сотейнику розтопіть цукор на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він стане золотистим і рідким. Акуратно влийте вершки, продовжуючи помішувати, потім додайте сіль та ваніль. Готуйте соус на повільному вогні, поки він не загусне, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.

Зніміть соус карамельний з вогню і додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідної консистенції. Дайте банановому пирогові трохи охолонути, потім полийте його теплим карамельним соусом. Посипте горіхами за бажанням та подавайте до столу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ