Ліниві голубці: простий рецепт від шеф-повара Тетяни Литвинової
Ліниві голубці за цим рецептом точно сподобаються вам смаком та простотою приготування.
Тетяна Литвинова розповіла, які інгредієнти вам знадобляться, щоб повторити її рецепт:
- 400 г свинини
- 400 г яловичини
- 1 велика пекінська капуста
- 2 великі моркви
- 2 цибулини
- 4 зубчики часнику
- 400 г помідорів у власному соку
- 100 г рису (басматі)
- 2 ст. л. сметани
- Сіль, перець, тим'ян, мускатний горіх (за смаком)
- Рослинна олія або топлене масло для смаження
М'ясо свинини та яловичини прокрутити через м'ясорубку з великими отворами. Це дозволить зберегти текстуру.
Цибулю та моркву нарізати дрібно. На сковороді розігріти олію, додати часник і тим'ян, потім ввести цибулю і моркву. Обсмажити до золотистого кольору.
Додати до овочів помідори пілате, перемішати та довести до однорідної консистенції.
Рис промити до чистої води і додати до м'ясної суміші разом із овочами. Все добре перемішати, приправити сіллю і перцем.
Пекінську капусту нарізати, видаливши жорсткі частини, і використати м’які листки для викладання на дно форми.
На капусту викласти частину м’ясної суміші, зверху покласти ще кілька листків капусти. Повторити, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху змастити сметаною і посипати мускатним горіхом.
Накрити форму фольгою і випікати в розігрітій духовці при 180°C протягом 40 хвилин.
Після запікання дістаньте ліниві голубці з духовки, дайте їм трохи охолонути, а потім наріжте на порції. Подавайте зі сметаною — і насолоджуйтесь смачною і простою стравою!
Цей рецепт лінивих голубців стане ідеальним варіантом для сімейної вечері.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.