Максимально сирне та смачне: простий рецепт хачапурі від зірок "Мастер Шеф"
Фіналісти кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Юлія Науменко та Роман Нестурчук показали, як приготувати несмовірно смачне та сирне хачапурі по-мегрельські.
Для тіста на хачапурі зірки "Мастер Шеф" беруть такі інгредієнти:
- борошно - 500 г
- сіль - 5 г
- цукор - 5 г
- дріжджі пресовані - 4 г
- мінеральна вода Боржомі - 300-350 мл
- вершкове масло 82,5% - 50 г
- олія - 50 г
Для сирного колобка нам знадобиться:
- кисломолочний сир - 200 г
- сулугуні - 500 г
- сир імеретинський - 300 г
- сіль - 4 г
- жовтки яєчні - 2 шт.
- трішки води - за потребою
- вершкове масло 82,5% - 50 г
До борошна зірки "Мастер Шеф" додають сіль, цукор, дріжджі, мінеральну воду, вершкове масло, олію та замішують тісто. Готове тісто накриваємо та лишаємо в теплому місці підходити на 40-45 хвилин.
Для приготування сирного колобка, зірки "Мастер Шеф" просто змішують до однорідності різні види сиру з додаванням яєчного жовтка та води, щоб вони зліпилися в кулю.
Коли тісто підійде, розкачуємо його, в центр викладаємо сирний колобок, заліплюємо тісто та знову розкачуємо його з сиром усередині.
Для заливки зірки "Мастер Шеф" змішують яєчний жовток зі сметаною та змащують цією сумішшю хачапурі зверху. Також додатково можна посипати хачапурі тертим сиром.
Випікаємо хачапурі по-мегрельськи в розігрітій до 200-210 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин.