Мариновані баклажани на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила секрет рецепту

Мариновані баклажани на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила секрет рецепту

Тетяна Литвинова, шеф-кухар і екс-суддя популярного кулінарного шоу "Мастер Шеф", пропонує спробувати її улюблений рецепт заготовок на холодний сезон. Мариновані баклажани на зиму виходять пікантними, хрусткими, з насиченим ароматом спецій та овочів.

Інгредієнти:

  • 6 середніх баклажанів
  • 2 столові ложки солі
  • 2,5-3 літри води
  • 2 головки часнику
  • 1 гострий перець чилі
  • 1 солодкий перець
  • 2 середні морквини
  • Селера (стебла для зав'язування)
  • Зелень (базилік, кінза)
  • 70 г солі на 1 літр води
  • Лавровий лист, суміш перців

Наріжте баклажани навпіл, видаліть плодоніжки і приваріть їх у підсоленій воді (2 столові ложки солі на 2,5-3 літри води) до м'якості. Вийміть баклажани з води, покладіть під прес для видалення зайвої рідини.

Подрібніть часник, натріть моркву на тертці для корейської моркви, наріжте солодкий перець і гострий чилі дрібними шматочками. Змішайте всі овочі разом і додайте порізану зелень (кінза, базилік).

Для приготування розсолу закип'ятіть 1 літр води, додайте 70 г солі, лавровий лист та суміш перців. Остудіть розсіл до кімнатної температури.

Наповніть баклажани овочевою начинкою і зав'яжіть їх стеблами селери, щоб утримати начинку всередині.

Покладіть баклажани у посуд, залийте остиглим розсолом так, щоб баклажани були повністю покриті. Накрийте марлею і залиште для ферментації на 5-7 днів при кімнатній температурі.

Мариновані баклажани можна зберігати у розсолі або заморозити для тривалого зберігання. Також їх можна законсервувати у стерилізовані банки.

Цей рецепт маринованих баклажанів на зиму стане ідеальним доповненням до картопляного пюре чи інших страв, і, за словами Тетяни Литвинової, він обов'язково порадує ваших рідних і друзів.

З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.

Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.

Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків