Мариновані баклажани на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила секрет рецепту

Мариновані баклажани на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила секрет рецепту

Тетяна Литвинова, шеф-кухар і екс-суддя популярного кулінарного шоу "Мастер Шеф", пропонує спробувати її улюблений рецепт заготовок на холодний сезон. Мариновані баклажани на зиму виходять пікантними, хрусткими, з насиченим ароматом спецій та овочів.

Інгредієнти:

  • 6 середніх баклажанів
  • 2 столові ложки солі
  • 2,5-3 літри води
  • 2 головки часнику
  • 1 гострий перець чилі
  • 1 солодкий перець
  • 2 середні морквини
  • Селера (стебла для зав'язування)
  • Зелень (базилік, кінза)
  • 70 г солі на 1 літр води
  • Лавровий лист, суміш перців

Наріжте баклажани навпіл, видаліть плодоніжки і приваріть їх у підсоленій воді (2 столові ложки солі на 2,5-3 літри води) до м'якості. Вийміть баклажани з води, покладіть під прес для видалення зайвої рідини.

Подрібніть часник, натріть моркву на тертці для корейської моркви, наріжте солодкий перець і гострий чилі дрібними шматочками. Змішайте всі овочі разом і додайте порізану зелень (кінза, базилік).

Для приготування розсолу закип'ятіть 1 літр води, додайте 70 г солі, лавровий лист та суміш перців. Остудіть розсіл до кімнатної температури.

Наповніть баклажани овочевою начинкою і зав'яжіть їх стеблами селери, щоб утримати начинку всередині.

Покладіть баклажани у посуд, залийте остиглим розсолом так, щоб баклажани були повністю покриті. Накрийте марлею і залиште для ферментації на 5-7 днів при кімнатній температурі.

Мариновані баклажани можна зберігати у розсолі або заморозити для тривалого зберігання. Також їх можна законсервувати у стерилізовані банки.

Цей рецепт маринованих баклажанів на зиму стане ідеальним доповненням до картопляного пюре чи інших страв, і, за словами Тетяни Литвинової, він обов'язково порадує ваших рідних і друзів.

З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.

Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.

Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как вырастить урожай рукколы в горшке на подоконнике: реально работающие методы

Как избежать голодной старости: финансовый эксперт дал советы по увеличению пенсии

Отопительный сезон 2024-2025: поставщики газа установили тарифы на холодный период

Куриные крылышки на гриле с глазурью: "Мастер Шеф" Глинская дала вкусный рецепт

С проверками не придут: кому налоговая позволит выдохнуть

Лето еще задержится, но не всюду: часть Украины разогреет до +28 градусов, прогноз погоды

Субсидии будут назначать по новым правилам: как изменятся коммунальные льготы украинцев

Отмена онлайн обучения в школах: 4 главные проблемы для детей

Как правильно вырастить урожай огурцов на подоконнике: хитрости хозяек

Продолжать работать после 60: пенсионерам сделали важное объяснение

Малиновые мафины с шоколадом: простой рецепт от звезды «МастерШеф» Лизы Глинской

Депутатам снова разрешили пользоваться кондиционерами: правительство дало "добро"

Суд может отменить штраф ТЦК: 17000 платить не обязательно

Выплатят до 2500 гривен: как безработным получить помощь

Время перемен и новых возможностей: гороскоп на 4 октября для всех знаков Зодиака