Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати надзвичайно смачний і ніжний медівник із манним кремом.

Для приготування медового тіста "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • мед (гречаний) - 150 г
  • цукор - 80 г
  • вершкове масло - 100 г
  • сода харчова - 5 г
  • 2 яйця
  • борошно - 470 г

Для манного крему:

  • молоко - 650 мл
  • цукор - 150 г
  • 3 яйця
  • манна крупа - 100 г
  • вершкове масло 82% - 100 г
  • ванільний цукор
  • сметана 25-30% - 300 г

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська в сотейнику змішує мед, цукор, масло та прогріває цю суміш, помішуючи. Переливаємо медову масу в миску та даємо їй кілька хвилин охолонути. Після цього додаємо соду та перемішуємо, додаємо яйця, борошно та замішуємо тісто.

Готове тісто ділимо на девʼять частин: вісім - по 100 г, і одна - залишок. Кожен шматочок тіста загортаємо в плівку та відпраляємо в холодильник на годину.

Тим часом "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує манний крем. В сотейник наливаємо молоко. Окремо в мисці змішуємо яйця, цукор і ванільний цукор до однорідності.

Виливаємо яєчну масу в сотейник до холодного молока та перемішуємо. Далі додаємо манку і знову перемішуємо. Вмикаємо вогонь, варимо суміш до готовності манної крупи, постійно помішуючи, а потім знімаємо з плити.

Додаємо до гарячої суміші холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та перемішуємо. Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська перекладає основу для крему в іншу ємність, щоб вона охолола, накриває харчовою плівкою в контакт і ставить у холодильник на годину.

На припиленому борошном столі розкачуємо тісто діаметром 23 см та викладаємо на пергамент, по всій поверхні робимо проколи виделкою та випікаємо коржі по черзі при 180 градусах з конвекцією по 3 хвилини. З гарячих коржів вирізаємо кола діаметром 22 см, а залишки лишаємо для декору.

Охолоджену основу для крему відправляємо в чашу комбайна та збиваємо кілька хвилин. Потім додаємо сметану, збиваємо ще 3 хвилини – і крем готовий.

Залишилося зібрати медівник. Для цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере форму діаметром 22 см, дно застеляє пергаментом і викладає коржі, перемазуючи кожен кремом. Зверху посипаємо торт крихтою та відправляємо в холодильник на 6-8 годин для просочення.

З готового торта знімаємо форму. Краї торту теж декоруємо крихтою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як захистити рослини в саду від морозів: садівники розкрили важливі тонкощі

«Офіс підтримки корупції»: ДОТ використав консервний псевдоскандал, щоб обійти Prozorro - политолог

Ракетна атака по Запоріжжю: в ОВА розповіли про загиблих та зруйнований дитсадок

Домашній яблучний пиріг: як готувати смачно та просто

Економічне бронювання від мобілізації може з'явитись в Україні: "Критерієм має бути не професія"

У ГУР розкрили моторошну причину величезної кількості безвісти зниклих російських окупантів

Асоціація міст юридично допомагатиме громадам, які атакують силовики - Віталій Кличко

Поблажок не буде: боржникам за комуналку зіпсують опалювальний сезон

Криптобіржа WhiteBIT: як "регіонали" Шенцеві тікали в РФ і Володимир Носов допомагають спецслужбам Кремля і обманюють клієнтів

Міс-Україна 1995 розповіла, наскільки чесні в Україні конкурси краси

Нардеп розкрив план влади щодо корупційної МСЕК і нарвався на критику

Ситуація у Курській області загострилася: експерти розповіли, як змінюється лінія фронту

Торгівля "трофейною" зброєю росіян: СБУ ліквідувала схему у чотирьох регіонах

Криптобіржа WhiteBIT: як «регіонали» Шенцеві тікали в РФ і Володимир Носов допомагають спецслужбам Кремля і обманюють клієнтів

Хакери Head Mare здобули доступ до системи російського підприємства ВПК