Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Медівник із таким кремом вийде надзвичайно ніжним і смачним: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати надзвичайно смачний і ніжний медівник із манним кремом.

Для приготування медового тіста "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • мед (гречаний) - 150 г
  • цукор - 80 г
  • вершкове масло - 100 г
  • сода харчова - 5 г
  • 2 яйця
  • борошно - 470 г

Для манного крему:

  • молоко - 650 мл
  • цукор - 150 г
  • 3 яйця
  • манна крупа - 100 г
  • вершкове масло 82% - 100 г
  • ванільний цукор
  • сметана 25-30% - 300 г

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська в сотейнику змішує мед, цукор, масло та прогріває цю суміш, помішуючи. Переливаємо медову масу в миску та даємо їй кілька хвилин охолонути. Після цього додаємо соду та перемішуємо, додаємо яйця, борошно та замішуємо тісто.

Готове тісто ділимо на девʼять частин: вісім - по 100 г, і одна - залишок. Кожен шматочок тіста загортаємо в плівку та відпраляємо в холодильник на годину.

Тим часом "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує манний крем. В сотейник наливаємо молоко. Окремо в мисці змішуємо яйця, цукор і ванільний цукор до однорідності.

Виливаємо яєчну масу в сотейник до холодного молока та перемішуємо. Далі додаємо манку і знову перемішуємо. Вмикаємо вогонь, варимо суміш до готовності манної крупи, постійно помішуючи, а потім знімаємо з плити.

Додаємо до гарячої суміші холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та перемішуємо. Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська перекладає основу для крему в іншу ємність, щоб вона охолола, накриває харчовою плівкою в контакт і ставить у холодильник на годину.

На припиленому борошном столі розкачуємо тісто діаметром 23 см та викладаємо на пергамент, по всій поверхні робимо проколи виделкою та випікаємо коржі по черзі при 180 градусах з конвекцією по 3 хвилини. З гарячих коржів вирізаємо кола діаметром 22 см, а залишки лишаємо для декору.

Охолоджену основу для крему відправляємо в чашу комбайна та збиваємо кілька хвилин. Потім додаємо сметану, збиваємо ще 3 хвилини – і крем готовий.

Залишилося зібрати медівник. Для цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере форму діаметром 22 см, дно застеляє пергаментом і викладає коржі, перемазуючи кожен кремом. Зверху посипаємо торт крихтою та відправляємо в холодильник на 6-8 годин для просочення.

З готового торта знімаємо форму. Краї торту теж декоруємо крихтою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ